Cycle issues!!!

More
8 years 1 month ago #4789 by silvermorning76
Replied by silvermorning76 on topic Cycle issues!!!
Still doing the same thing, even after tapping the iDoceo icon five times. I should mention that our five day cycle starts on Tuesday, September 2nd. In other words, our first five day cycle goes over that first weekend.
Tuesday - Day 1
Wed. - Day 2
Thurs. - Day 3
Fri. - Day 4
Monday - Day 5

Could the weekend be messing it up?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 month ago #4790 by bert
Replied by bert on topic Cycle issues!!!
I guess you clicked on 'Replicate the database' after those 5 taps
It is unlikely that weekends are the problem, when you tap on Holidays is the list is empty again ?(except for the 1st of Septmeber)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 month ago #4791 by silvermorning76
Replied by silvermorning76 on topic Cycle issues!!!
Yeah, the holidays disappear as well. Here's my workflow:
1. Input holidays.
2. Fill out a week (Tuesday to Monday; Sept 2nd to 8th) with periods/subjects for each of the days.
3. Tap Cycle. Tap Tuesday to Money in order. Select the 9th as the first day of the cycle, June 25th as the last day of the cycle.
4. Tap "Copy" to replicate the cycle for the year.
5. Everything looks good. Cycle repeats correctly with holidays intact (though not counted as days in the cycle).
6. Tap "Class" to leave calendar.
7. Tap "Calendar" to return to calendar. Holidays are missing and cycle just repeats in order regardless of holidays.

Not sure what else I can do. Very frustrated. I've spent way too much time on this. I had a similar issue last year and was able to resolve it. I followed those instructions to no avail. Could there be a bug?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 month ago #4792 by silvermorning76
Replied by silvermorning76 on topic Cycle issues!!!
I think the holidays are the problem. Whenever I tap "Class" and then return to calendar my holidays are gone with only September 1st remaining. Could this be a bug of some sort?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 month ago #4793 by bert
Replied by bert on topic Cycle issues!!!
It looks like it but the Replicate database option I mentioned should solve it. I'll keep you posted if there is any progress on this, working on it

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 month ago #4794 by silvermorning76
Replied by silvermorning76 on topic Cycle issues!!!
Thanks for the great support. I really appreciate it. Hopefully it's something that can be solved.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 4 weeks ago #4812 by silvermorning76
Replied by silvermorning76 on topic Cycle issues!!!
Any progress? Thanks.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 4 weeks ago #4816 by bert
Replied by bert on topic Cycle issues!!!
Hello silvermorning76
We had a user with a similar issue (or at least as weird) and she solved it by restarting her iPad. Press both the home and top buttons until it restarts and then give those holidays a try.
Just add one in the calendar and go back to the main classes screen to check if they are properly saved

Please Log in or Create an account to join the conversation.