Zdjęcia można przypisywać masowo, korzystając z technik rozpoznawania twarzy lub importując wiele plików jednocześnie ( więcej szczegółów znajdziesz tutaj ). Jeśli jednak chcesz przypisać konkretne zdjęcie do jednego ucznia, możesz to zrobić z poziomu planu rozmieszczenia miejsc lub ekranu danych osobowych ucznia.
W dzienniku ocen kliknij dwukrotnie ucznia
Teraz dotknij zdjęcia ucznia, aby je zmienić, usunąć obecne lub zrobić nowe zdjęcie.

Lub z widok planu miejsc siedzących przy długi kran na wybranego ucznia

Porada eksperta: Gdy przypiszesz zdjęcie uczniowi, używana jest i zapisywana kopia rzeczywistego zdjęcia w niskiej rozdzielczości. Możesz usunąć oryginalne zdjęcia z rolki z aparatu, a zachowasz zdjęcia swoich uczniów.
Kiedy usuniesz przydzielone zdjęcie uczniowi, w rzeczywistości usuniesz kopię w niskiej rozdzielczości, a oryginalne zdjęcie nadal będzie bezpieczne.
Kiedy usuniesz przydzielone zdjęcie uczniowi, w rzeczywistości usuniesz kopię w niskiej rozdzielczości, a oryginalne zdjęcie nadal będzie bezpieczne.