Nasza kolejna wersja 2.1

Więcej
Rok 12 6 miesięcy temu - Rok 12 3 miesięcy temu #701 by bert
Nasza kolejna wersja 2.1 został stworzony przez bert
Jak zwykle, kiedy wersja 2.0 jest już dostępna, pracujemy już nad kolejnym wydaniem, proszę opublikuj tutaj swoje sugestie lub pomysły na następne
Ostatnio zmieniany: 12 lata 3 miesiąc temu przez bert. Powód: Nasza następna wersja będzie nosiła nazwę 2.5
  • Allison
Rok 12 6 miesięcy temu #764 by Allison
Odpowiedzi udzielił Allison na temat Re: Nasza następna wersja 2.1
Byłbym zachwycony, gdybyś mógł dołączyć coś prostego do zbierania danych. Na przykład coś w rodzaju odpowiedzi na pytanie poprawne tak lub nie.

Również z tablicy obecności jest trochę skomplikowane dla moich uczniów umiejętności życiowych w ramach edukacji specjalnej sprawdzanie obecności. Byłbym zachwycony, gdyby był bardziej dostępny ze zdjęciami (tj.: klikasz na zdjęcie i automatycznie zaznaczasz czek, x i spóźniasz się).

Może z planistą dodać funkcję planu lekcji, taką jak automatyczny temat, cel, zrób teraz, postępowanie, praktyka, ocena.

Poza tym to świetna aplikacja!
Więcej
Rok 12 6 miesięcy temu #767 by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Re: Nasza następna wersja 2.1
Cześć Allison,
Cóż Pomyśl o tym! Podoba mi się pomysł tak/nie, przypomina trochę sprawdzanie obecności, ale postaramy się to poprawić.
Czy wypróbowałeś tryb obecności na planie miejsc? Jest to wyjaśnione szczegółowo tutaj
Dziękujemy za skontaktowanie się z nami!
  • Neil
Rok 12 6 miesięcy temu #836 by Neil
Odpowiedzi udzielił Neil na temat Re: Nasza następna wersja 2.1
Cześć Bert, ta aplikacja jest coraz lepsza. Poleciłem go moim kolegom z pracy, uważają, że jest fantastyczny.

Oto kilka sugestii:

1. Czy dla nas tutaj w Australii byłoby możliwe dodanie opcji formatu daty obecności dd/mm lub dd mmm zamiast mm/dd?

Np. 07/09 lub 07 wrz

2. Planer lekcji (to mogło być sugerowane wcześniej)

3. Możliwość dostosowania domyślnych właściwości kolumny. Aby po dodaniu nowej kolumny miała ona niestandardowe atrybuty, np. kolor, szerokość itp. Byłoby to pomocne przy dodawaniu nowej kolumny do obecności.

Kontynuujcie fantastyczną pracę, którą wykonujecie!!!
Neil ;)
Więcej
Rok 12 6 miesięcy temu #837 by bert
Witaj z powrotem Neilu,
Cieszę się ze to lubisz!

O twoich sugestiach:
1-(data) Już możesz to zrobić! Tutaj jest artykuł, który szczegółowo to wyjaśnia . Nasi użytkownicy w Wielkiej Brytanii mieli ten sam problem.

2-(planista) Tak, już nad tym pracujemy, zebraliśmy kilka zdjęć od naszych użytkowników, aby wiedzieć, czego oczekują od swojego planisty, jeśli nie masz nic przeciwko wysłaniu mi zrzutu ekranu lub skanu (lub cokolwiek !) o tym, czego teraz używasz, bardzo by to pomogło.

3-(nowa kolumna) Oczywiście, przy tak wielu opcjach tworzenie nowych kolumn jest trochę nudne. Masz jednak opcję, która, jak sądzę, jest domyślnie włączona (sprawdź to w Ustawieniach systemowych/iDoceo), która mówi coś o dziedziczeniu właściwości z ostatnio utworzonej kolumny, ale i tak ją ulepszymy. Tutaj opis tych opcji

Podziękowania
  • Jason
Rok 12 6 miesięcy temu #840 by Jason
Odpowiedzi udzielił Jason na temat Re: Nasza następna wersja 2.1
Dopiero zaczynam korzystać z aplikacji i bardzo mi się podoba.

Jedną z wielkich rzeczy dla mnie byłaby możliwość NIE korzystania z Dropbox, ale raczej z iTunes lub bezpośredniego importu do aktualizacji klas. My (nasza rada szkolna) nie możemy korzystać z usługi Dropbox z informacjami o uczniach ze względu na kwestie prywatności.

Podziękowania
  • Jason
Rok 12 6 miesięcy temu #841 by Jason
Odpowiedzi udzielił Jason na temat Re: Nasza następna wersja 2.1
Oh, prawie zapomniałem. Sposób eksportowania obecności tylko dla jednej określonej kolumny i wysyłania jej pocztą e-mail. Pozwoliłoby mi to używać iDoceo do zgłaszania obecności w biurze za każdą godzinę i oderwać się od papieru.
Więcej
Rok 12 6 miesięcy temu #846 by bert
Hi Jason,
Jeśli chodzi o używanie Dropbox do aktualizacji klas, istnieją alternatywne metody, jedyną rzeczą, którą musisz zarządzać, jest pobranie pliku CSV na iPada (może na dysk twardy USB, taki jak aplikacja?), A następnie użyj funkcji „Otwórz w” lub „Eksportuj” w tej aplikacji, iDoceo pojawi się w dostępnych apps o ile plik jest plikiem CSV.

Udoskonaliliśmy funkcję importowania, aby akceptowała informacje z praktycznie każdej aplikacji, która akceptuje pliki, ale dla naszej wygody nadal odwołujemy się do Dropbox!
Może jakiś łagodny użytkownik może podać więcej informacji na temat aplikacji, która to obsługuje, przyjrzę się temu i dam ci znać.

Jeśli chodzi o raport obecności, faktycznie możesz to zrobić. Nie jest to funkcja pojedynczego dotknięcia, ale nie jest też trudna. Należy skorzystać z Raportu (tryb ekspercki), a następnie z iBooks wysłać go e-mailem. Tutaj masz wyjaśnione szczegóły
Stworzyłem małą próbkę z pojedynczą kolumną, spójrz na to, możesz dodać tyle, ile potrzebujesz. Myślę, że to pomoże, poprawimy jednak raporty obecności.

Dziękujemy za skontaktowanie się z nami!

Załącznik:

Nazwa pliku: frekwencja.pdf
Rozmiar pliku:35 KB
Załączniki:
Więcej
Rok 12 6 miesięcy temu #900 by Niteo
Odpowiedzi udzielił Niteo na temat Re: Nasza następna wersja 2.1
Tout d'abord, félicitations pour cette mise à jour qui apporte de belles nouveautés.

Quelques żałuje cependant:

1) dans les données des élèves, je remarque qu'il est impossible de supprimer ou modyfikator les sous-categories du menu SYSTEM si bien que je konserwe des lignes qui ne sont pas remplies ou qui ne korespondenc à aucune des infos qui m'interessent . Cette fonction ne semble available que dans les données personnalisables pour les élèves.

2) toujours dans les données élèves, surees des informations que je veux rajouter ne sont pas nécessaires (ou peuvent même être différentes) d'une classe à l'autre. Pourquoi ne pas envisager de fixer ces modions de données sur une classe quand c'est nécessaire?

3) toujours dans les données élèves, il est dommage de ne pouvoir organizator l'ordre d'apparition des cases à remplir par un simple glisser/monterpotome.

Encore merci de vos wysiłki. Je n'ai pas encore fait le tour des possibilités de cette appli qui m'enchante de plus en plus.
Więcej
Rok 12 6 miesięcy temu #901 by bert
Pozdrawiam Niteo,
Nous allons eseer d'améliorer ces pytania!
Je ne suis pas sûr de la numéro 2 , il peut être un peu fastidieux de spécifier des champs différents pour chaque classe, et ayant des champs communs et des champs singuliers sera une configuration complexe! Quoi qu'il en soit, nous allons y réfléchir.
dziękuję