Grupy i podgrupy

Więcej
Rok 12 5 miesięcy temu - Rok 12 5 miesięcy temu #552 by Doktor_VVV
Grupy i podgrupy został stworzony przez Doktor_VVV
Mam kilka pomysłów. Być może zrealizowałeś je w nowej wersji programu. Jeśli nie, można to wdrożyć w przyszłości.
Tutaj są:

1 - Mam 15 różnych grup uczniów (każda z nich dzieli się na trzy podgrupy). Chcę zachować nazwiska uczniów z jednej grupy w jednej grupie (klasie).
Na zajęciach praktycznych pracuję z każdą podgrupą osobno. Oznacza to, że każda podgrupa z jednej grupy będzie miała zajęcia praktyczne w różnych dniach.
Czy możliwe jest ustalenie różnych terminów dla każdej podgrupy wewnątrz grupy (klasy)?
Jeśli nie, to mogę zrobić każdą podgrupę jako klasę w programie, ale czy w tym przypadku przyda się zrobić foldery, w których możemy pogrupować różne podgrupy lub klasy według roku akademickiego?

Jeśli każdą podgrupę zrobię jako oddzielną klasę, bez grupowania w foldery, to już niedługo moja lista będzie tak długa, że ​​będę potrzebował dużo czasu na znalezienie potrzebnej grupy.

2 - Na koniec każdego miesiąca lub semestru muszę zebrać statystyki z całego kursu – 15 grup lub 45 podgrup – (np. każdy student).
Byłoby świetną funkcją, gdyby program mógł zbierać dla mnie te informacje automatycznie.
Otwieranie każdej klasy i ręczne obliczanie to zbyt długa historia…

PS Myślę, że te funkcje mogą być bardzo przydatne nie tylko dla mnie, ale dla wielu innych nauczycieli – użytkowników Twojego programu.
Jeśli masz rozwiązania moich pomysłów w obecnej wersji programu, daj mi je teraz.
Dziękuję za tak fajny program i rozwój.
Ostatnio zmieniany: 12 lata 5 miesiąc temu przez Doktor_VVV.
Więcej
Rok 12 5 miesięcy temu - Rok 12 5 miesięcy temu #553 by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Re: Nasze następne wydanie 2.0 , nowa następna wersja
HI Doctor_VVV, cieszę się, że wróciłeś,
Oto mój sugerowany sposób obsługi wszystkich twoich informacji.
1-
Przede wszystkim myślę, że powinieneś zdefiniować 15 klas, jeśli chcesz zebrać później jakieś statystyki na ten temat, jedynym możliwym sposobem na to jest nierozbijanie podgrup i, jak twierdzisz, posiadanie 45 klas będzie trudne do zarządzania.

Następnie przypisujesz każdego ucznia do jego podgrupy , jak pokazano na obrazku . Będzie to nowy wygląd okna ucznia, ale możesz to zrobić już w bieżącej wersji. Następnie, aby móc dodawać kolumny dla poszczególnych zajęć praktycznych i ich obecności w każdej podgrupie i nie mieszając wszystkiego, należy utworzyć zakładkę dla każdej podgrupy i zakładkę ogólną dla wspólnych kolumn (może egzaminy niepraktyczne?), tak aby wygląda jak to. Aby ułatwić sobie ocenę, gdy jesteś z podgrupą, po prostu dodaj filtr i wybierz kartę tej podgrupy. Na ekranie będą wyświetlani tylko uczniowie z tej podgrupy i ich informacje. 2 - Jeśli chodzi o statystyki, to w tej nadchodzącej wersji (będzie dostępna do końca sierpnia tego roku) będziesz mieć ten ekran na każdym uczniu, co ułatwi kontrolę obecności. Aby określić najlepszych uczniów na kursie, możesz sortować według wyników w kolumnie, tak aby najlepsze oceny były na pierwszym miejscu .
Mam nadzieję, że pomoże!
Ostatnio zmieniany: 12 lata 5 miesiąc temu przez bert.
Więcej
Rok 12 5 miesięcy temu #658 by Doktor_VVV
Odpowiedzi udzielił Doktor_VVV na temat Re: Nasze następne wydanie 2.0 , nowa następna wersja
Cześć Bert! Bardzo dziękuję za wsparcie!
Mam nowe pytanie: mój grafik nie jest na tydzień czy dwa tygodnie, tylko na semestr (mam na myśli to, że codziennie inne zajęcia). Czy jest możliwość zrobienia takiego harmonogramu w iDoceo czy jest to ograniczone do jednego tygodnia?
Konieczna jest również integracja z iCal!

PS Czekam na aktualizację do jutra ;)
Więcej
Rok 12 5 miesięcy temu #659 by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Re: Nasze następne wydanie 2.0 , nowa następna wersja
Cześć Doctor_VVV,
Nasz aktualny harmonogram jest ograniczony do jednego tygodnia... Mam nadzieję, że do dzisiaj dwóch... wraz z aktualizacją...
Cały semestr będzie trochę trudny do dodania i dużo pracy do wpisania! Może zrobienie zdjęcia harmonogramu i dodanie go ułatwiłoby sprawę?
Pomyślimy o tym!
Zdarzenia iCal można zintegrować z dziennikiem, chyba masz na myśli bardziej złożoną integrację?
Podziękowania
Więcej
Rok 12 5 miesięcy temu #660 by Doktor_VVV
Odpowiedzi udzielił Doktor_VVV na temat Re: Grupy i podgrupy
Masz rację, Bert!
Aby zaoszczędzić czas, lepiej jest zrobić zdjęcie. Zrobiłem to za pomocą specjalnego programu PDF na moim iPadzie i kolorowym pisakiem zaznaczyłem moje zajęcia.
Tylko jeden duży minus takiego rozwiązania – harmonogram nie jest zintegrowany z iCal i za każdym razem, gdy coś planuję, muszę sprawdzić oba programy.

Nie wiem czy jest możliwość wprowadzenia takich zmian od strony programistycznej, ale chciałbym podsunąć pewien pomysł. Jeśli nie jest to takie trudne do wdrożenia, możesz to zrobić. tutaj:

Otwierając swoją grupę – masz możliwość wpisania dat i godzin zajęć na kolejny semestr lub cały rok dla aktualnej grupy.
Kiedy otworzysz harmonogram, wszystkie wcześniej wprowadzone dane dla każdej grupy zajęć zostaną wyświetlone w twoim planie zajęć (i zintegrowane z iCal)
Jeśli dodasz dane o dacie i godzinie zajęć dla każdej grupy z osobna, nie przegapisz zajęć. Łatwo będzie sprawdzić, czy Twoja grupa ma odpowiednią liczbę zajęć, czy nie. Ponieważ jeśli dodasz dane bezpośrednio do grafiku, możesz przegapić niektóre zajęcia dla niektórych grup… A trudniej jest obliczyć liczbę zajęć dla każdej grupy w grafiku w długim okresie czasu, na przykład na semestr lub rok. ..
Więcej
Rok 12 5 miesięcy temu #663 by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Re: Grupy i podgrupy
Cześć Doctor_VVV,
Dzięki za wgląd, przygotowujemy planer z kilkoma zaawansowanymi funkcjami. Będę pamiętał o Twoich wymaganiach.
Trochę trudno jest zaspokoić potrzeby wszystkich w tym zakresie i prosimy o kilka próbek tego, czego oczekuje każdy nauczyciel! Jeśli jest to możliwe i nie masz nic przeciwko, wyślij mi próbkę na adres support@idoceo.net, abym mógł ją odpowiednio udokumentować!

Dzięki jeszcze raz