- Otrzymane podziękowania: 749
iDoceo 8.6.0 z integracją z MS Teams już dostępne w App Store!
- bert
- Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
1 rok 8 miesiące temu - 1 rok 8 miesiące temu #30840
by bert
iDoceo 8.6.0 dostępne w App Store! został stworzony przez bert
Wersja 8.6 iDoceo z wieloma interesującymi szczegółami i ulepszeniami jest już dostępna w sklepie z aplikacjami.
Podziękowania dla wszystkich beta testerów, którzy umożliwili wydanie tej wersji.
Użyj tego linku, aby zaktualizować
apps.apple.com/app/apple-store/id4771209...&ct=Homepage_es&mt=8
Poniżej najważniejsze ulepszenia.
Jeśli któryś z nich nie został wyjaśniony tak, jak powinien, lub chcesz uzyskać więcej informacji, daj mi znać.
W edytorze automatycznym (domyślnie) pokazuje maksymalną wartość oceny dla ocen numerycznych.
Podziękowania dla wszystkich beta testerów, którzy umożliwili wydanie tej wersji.
Użyj tego linku, aby zaktualizować
apps.apple.com/app/apple-store/id4771209...&ct=Homepage_es&mt=8
Poniżej najważniejsze ulepszenia.
Jeśli któryś z nich nie został wyjaśniony tak, jak powinien, lub chcesz uzyskać więcej informacji, daj mi znać.
- Integracja z MS Teams for Education.
Możesz tworzyć klasy z MSTeams, importować i eksportować zadania wraz z ich ocenami.
Aby uzyskać pierwszy dostęp, administrator MS Teams musi przyznać uprawnienia użytkownikom iDoceo w ich organizacji. Mogą to zrobić bezpośrednio z aplikacji lub pod tym linkiem: team.idoceo.net - Tagi
W tagach kolumn masz nową opcję „Bez oceny”, która automatycznie usunie tę kolumnę z dowolnego obliczenia.
Nazwę tej etykiety można zmodyfikować w Opcje > Notatnik W ustawieniach kolumny obecności można przypisać domyślną etykietę
Istnieje teraz specjalne obliczenie etykiety znacznika (dodaj kolumnę > Obliczenia), które uwzględnia wszystkie etykiety z bieżącej karty. - Import plików
Zaktualizowano do nowych formatów z EdPuzzle, Moodle i Socrative - Dziennik ocen
Nowa ogólna kalkulacja, zamrożona (obok nazwisk uczniów), która automatycznie uwzględnia wszystkie kolumny.
Ulepszone adnotacje uczniów w komórce, automatycznie wyświetlają wszystkie powiązane zasoby
W edytorze automatycznym (domyślnie) pokazuje maksymalną wartość oceny dla ocen numerycznych.
Załączniki:
Ostatnio zmieniany: 1 rok 8 miesiące temu przez bert.
- Ben_E
- Niekatywne
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
1 rok 8 miesiące temu #30843
by Ben_E
Odpowiedzi udzielił Ben_E na temat iDoceo 8.6.0 dostępne w App Store!
Dziękuję, działa bardzo ładnie. Nasz administrator zaktualizował do wersji 8.6, a następnie mogliśmy uwierzytelnić się na poziomie szkoły. Jedyny problem, jaki napotkałem, polega na tym, że przejście przez aplikację iOS lub iPadOS w celu dodania Teams powoduje błąd MSALErrorDomain -50000, podczas gdy przejście przez mój MacBook nie. Jedyną różnicą jest to, że oba urządzenia mobilne mają aplikację uwierzytelniającą (Microsoft Authenticator), która otwiera się w celu zalogowania się do firmy Microsoft, a błąd występuje, gdy przekazuje kontrolę z powrotem do iDoceo. Jednak komputer Mac nie używa uwierzytelniania, więc zadziałał za pierwszym razem bez żadnych problemów. Oznacza to jednak, że zarówno wersje iOS, jak i iPadOS nie są już połączone z OneDrive w celu tworzenia kopii zapasowych, więc nie mogę być pewien, że instalacje, które mam na trzech urządzeniach, są już poprawnie zsynchronizowane?
Czy coś takiego pojawiło się w wersji beta? Jeśli tak, jakie rozwiązanie wymyślili ludzie?
Czy coś takiego pojawiło się w wersji beta? Jeśli tak, jakie rozwiązanie wymyślili ludzie?
- bert
- Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
1 rok 8 miesiące temu #30844
by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat iDoceo 8.6.0 dostępne w App Store!
Dzięki za opinię, Ben_E, odtworzę ją na naszej stronie i wyślę ci zaktualizowaną wersję Beta na wypadek, gdybyś mógł spróbować.
- bert
- Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
1 rok 8 miesiące temu - 1 rok 8 miesiące temu #30845
by bert
Zostanie to rozwiązane w bardzo niewielkiej aktualizacji 8.6.1, gdy tylko zostanie zatwierdzona dla App Store. Nie powinno to zająć więcej niż kilka dni
Ostatnio zmieniany: 1 rok 8 miesiące temu przez bert.
Następujący użytkownicy podziękowali: Ben_E
- Ben_E
- Niekatywne
Mniej
Więcej
1 rok 8 miesiące temu #30846
by Ben_E
Dziękuję - wszedłem do TestFlight i wydaje się, że 8.6.1 działa teraz dobrze z uwierzytelnianiem!
Następujący użytkownicy podziękowali: bert
- ziemniak
1 rok 8 miesiące temu - 1 rok 8 miesiące temu #30849
by ziemniak
Odpowiedzi udzielił ziemniak na temat iDoceo 8.6.0 dostępne w App Store!
Działa świetnie! Dzięki za ciągłe aktualizacje i nowe funkcje!
Ostatnio zmieniany: 1 rok 8 miesiące temu przez ziemniak.
- Ben_E
- Niekatywne
Mniej
Więcej
1 rok 8 miesiące temu #30857
by Ben_E
Witam ponownie,
Właśnie zauważyłem kolejny drobny błąd, który może być związany z poprawką uwierzytelniania. Od wydania 8.6.1 TestFlight / 8.6.2, jeśli próbuję połączyć grupę z Teams, przegląda listę Teams ale wszystkie są zarchiwizowane i żadne z aktualnych. Jedyne aktualne, które się pojawiają, to te, które połączyłem za pomocą wersji MacOS 8.6 przed poprawką. Próbowałem usunąć kilka naprawdę starych zarchiwizowanych drużyn z roku 2019/20, na wszelki wypadek, gdyby wystąpił problem z liczbą importowanych drużyn, ale wszystko, co robi, to zmniejszenie liczby drużyn wyświetlanych w oknie dialogowym łącza. Wydaje się, że nie ciągnie przez nic innego.
Nie jestem pewien, czy jest to problem z konfiguracją po naszej stronie, czy ma to coś wspólnego z poprawką uwierzytelniania. Nie generuje żadnych kodów błędów, więc obawiam się, że nie mogę podać o wiele więcej informacji. Przepraszam za ból!
Właśnie zauważyłem kolejny drobny błąd, który może być związany z poprawką uwierzytelniania. Od wydania 8.6.1 TestFlight / 8.6.2, jeśli próbuję połączyć grupę z Teams, przegląda listę Teams ale wszystkie są zarchiwizowane i żadne z aktualnych. Jedyne aktualne, które się pojawiają, to te, które połączyłem za pomocą wersji MacOS 8.6 przed poprawką. Próbowałem usunąć kilka naprawdę starych zarchiwizowanych drużyn z roku 2019/20, na wszelki wypadek, gdyby wystąpił problem z liczbą importowanych drużyn, ale wszystko, co robi, to zmniejszenie liczby drużyn wyświetlanych w oknie dialogowym łącza. Wydaje się, że nie ciągnie przez nic innego.
Nie jestem pewien, czy jest to problem z konfiguracją po naszej stronie, czy ma to coś wspólnego z poprawką uwierzytelniania. Nie generuje żadnych kodów błędów, więc obawiam się, że nie mogę podać o wiele więcej informacji. Przepraszam za ból!
- bert
- Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
1 rok 8 miesiące temu #30858
by bert
Dzięki za opinię Ben_E.
Potrzebowałbym więcej opinii na ten temat. Przygotuję specjalną wersję Beta do wypróbowania, abyś mógł wysłać mi dodatkowe inisignt
Potrzebowałbym więcej opinii na ten temat. Przygotuję specjalną wersję Beta do wypróbowania, abyś mógł wysłać mi dodatkowe inisignt
- Ben_E
- Niekatywne
Mniej
Więcej
1 rok 8 miesiące temu #30867
by Ben_E
Cześć Bert,
Dziękuję za to - otrzymałem wiadomość e-mail z aktualizacją do 8.6.3, ale nie pojawia się ona w TestFlight dla mnie - dałem jej kilka dni na wypadek, gdyby potrzebowała aktualizacji manifestu lub czegoś na końcu Apple ale właśnie sprawdziłem ponownie i nadal pokazuje 8.6.1 jako aktualną wersję TestFlight.
Dziękuję za to - otrzymałem wiadomość e-mail z aktualizacją do 8.6.3, ale nie pojawia się ona w TestFlight dla mnie - dałem jej kilka dni na wypadek, gdyby potrzebowała aktualizacji manifestu lub czegoś na końcu Apple ale właśnie sprawdziłem ponownie i nadal pokazuje 8.6.1 jako aktualną wersję TestFlight.
- bert
- Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
1 rok 8 miesiące temu #30868
by bert
Daj mi znać, jeśli coś się zmieniło, a jeśli korzystasz z wersji 8.6.3, wyślij mi, gdy masz szansę, informacje, które widzisz po dodaniu klas z MS Teams