Zmiana koloru ramki na uczniu w rozkładzie miejsc

Więcej
Rok 9 10 miesięcy temu #5771 by fuzza
Cześć - nigdzie nie mogę znaleźć, jak to zrobić... Dodaj kolor do ramki każdego ucznia. Rozumiem, że mogę mieć inny kolor ramki dla uczniów w zależności od tego, czy mają wpis w kolumnie - niektórzy z moich uczniów mają pustą kolumnę na pole, inni mają Y, a ja chciałbym mieć uczniów Y mają inny kolor ramki. Czy ktoś może pomóc?
Podziękowania
fuzza
Więcej
Rok 9 10 miesięcy temu #5772 by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Zmiana koloru ramki na uczniu w rozkładzie miejsc
Stuknij i przytrzymaj komórkę > Pędzel, aby zmienić jej kolor lub stuknij i przytrzymaj ucznia, aby zmienić cały wiersz.
Zwykle wszystkie dodatkowe opcje znajdziesz po dotknięciu i przytrzymaniu (w kolumnie, nagłówku, komórce, karcie, uczniu itp.)
Więcej
Rok 9 10 miesięcy temu #5777 by fuzza
Odpowiedzi udzielił fuzza na temat Zmiana koloru ramki na uczniu w rozkładzie miejsc
Dzięki - już widzę jak to zrobić. Pomyślałem, że można to zrobić automatycznie na podstawie tego, czy kolumna była pusta, czy nie dla ucznia. Nie podoba mi się, w jaki sposób informacje są dodawane w kółku obok zdjęcia ucznia. Wyczuwam subtelną różnicę kolorów, aby pokazać, czy uczeń spełnia jedno kryterium, czy nie, jest bardziej dyskretny.
fuzza
Więcej
Rok 9 10 miesięcy temu #5778 by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Zmiana koloru ramki na uczniu w rozkładzie miejsc
Przegapiłem część „plan miejsc siedzących”.
Domyślnie kolory przypisane uczniowi w planie nie będą miały wpływu na inne plany w tej samej klasie.
Jeśli chcesz wyświetlać ten sam kolor ramki w dzienniku ocen i na wszystkich planach jednocześnie, włącz tę opcję tutaj.
Ustawienia iDoceo (ekran główny, górny pasek z ikoną koła zębatego) > Plan rozmieszczenia > Kolor ramki jest powiązany z dziennikiem ocen
Następujący użytkownicy podziękowali: fuzza