iDoceo 3.5

Więcej
Rok 10 7 miesięcy temu #4641 by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat iDoceo 3.5
Cześć Ronel100,
Nadal przygotowujemy te informacje na serwerze iDoceo, będziemy informować Cię na bieżąco
Więcej
Rok 10 7 miesięcy temu #4642 by Kathleen
Odpowiedzi udzielił Kathleen na temat iDoceo 3.5
Woohoo! Właśnie zobaczyłem, że aktualizacja 3.1 jest gotowa do pobrania z App Store dziś rano! Nie mogę się doczekać, aby się nim pobawić! Dziękuję, Bert, za piękny prezent na zakończenie roku szkolnego! :D
Więcej
Rok 10 5 miesięcy temu #4803 by Ronel100
Odpowiedzi udzielił Ronel100 na temat iDoceo 3.5
Coś jeszcze do rozdania? :)
Więcej
Rok 10 5 miesięcy temu #4821 by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat iDoceo 3.5
Jeszcze nie Ronel100! Nadal aktualizujemy naszą główną stronę internetową o wszystkie szczegóły dotyczące tego 3.1. Najbliższe tygodnie z pewnością będą bardzo pracowite :)
Jak najszybciej opublikujemy więcej informacji.
Następujący użytkownicy podziękowali: rodzinasimpson
Więcej
Rok 10 5 miesięcy temu #4834 by rodzinasimpson
Odpowiedzi udzielił rodzinasimpson na temat iDoceo 3.5
iDoceo była jak dotąd najlepiej przyjętą przez pracowników aplikacją w naszym wdrożeniu 1:1. Większość nauczycieli jest zadowolona z kont indywidualnych, ale niektórzy dzielą się zajęciami i naprawdę nie mogą się doczekać nowości na serwerze iDoceo.

Wszystkiego najlepszego z następną aktualizacją!

Ian
Więcej
Rok 10 5 miesięcy temu #4842 by MonMonque
Odpowiedzi udzielił MonMonque na temat iDoceo 3.5
Uwielbiam tę aplikację. O głowę i ramiona powyżej wszystkich innych, z którymi próbowałem się umawiać.

Dwie prośby:
Popieram wniosek o masowe przeniesienie uczniów w planie miejsc siedzących.

Czy byłoby możliwe zsynchronizowanie notatek z zajęć z kalendarzami Google? Byłoby miło umieścić podsumowanie zajęć w polu notatek, a następnie opublikować je online w kalendarzu. Robi to aplikacja do zarządzania klasą, którą mam na moim Macu (Planbook).
Więcej
Rok 10 4 miesięcy temu #4935 by Stefpeko
Odpowiedzi udzielił Stefpeko na temat iDoceo 3.5
Bonjour à tous,

Encore merci wlać tę aplikację, która jest devenu mon seul outil de travail!
J'ai definitywnie porzucić tout wsparcie papier et toutes mes information de travail se retrouve dans un seul outil!
pour ma part dans les prochaines version, j'aurais aimé pouvoir regrouper mes class par école. En effet, je travail dans plusieurs écoles et je dirige une asbl sportive avec beaucoup d'animatorzy.
Il serait plus simple pour moi d'avoir en accueil d'abord les écoles et puis les class qui y sont associées ainsi que l'horaire pour chaque école afin de ne pas tout avoir sur le meme panneaux d'affichage.
autre point à soulever, c'est une question qui m'a été posée par rapport à IDOCEO. Sur le plan de la protection des données, pouvons nous faire des sauvegardes d'icoceo sur desservurs tels que Google quand nos dossiers contiennent des données staffles d'élèves ou d'enfants? Je n'ai pas su répondre à la question et j'aurais aimé savoir ce qu'il en est juridiquement parlant.
dernière question, mais je pense l'avoir déjà posée: y aura t'il une version pour mac? ce serait très utiles pour l'encodage, la sauvegarde, l'exportation et la création de grilles d'évaluation.

dziękuję
Więcej
Rok 10 4 miesięcy temu #4995 by cyfrowe_ciastko
Odpowiedzi udzielił cyfrowe_ciastko na temat iDoceo 3.5
Czy w następnej wersji można dodać następujące opcje?

Aby dodać wpis do dziennika ocen, stuknij raz zamiast dwukrotnie

Gdy klikniesz zapisz po dodaniu wpisu do dziennika ocen, nie przechodzisz do następnego wpisu w dzienniku ocen.

Te opcje byłyby świetne, ponieważ nie mam moich podręczników w kolejności rejestru, więc w tej chwili mam dużo stukania, aby wprowadzić bardzo mało danych

Tak trzymaj!!!

D
Więcej
Rok 10 4 miesięcy temu - Rok 10 4 miesięcy temu #5053 by jkevens
Odpowiedzi udzielił jkevens na temat iDoceo 3.5
IDoceo to świetna aplikacja, która naprawdę zmienia życie dla nas, nauczycieli!

Masz kilka sugestii dotyczących ulepszeń poniżej, które byłyby naprawdę przydatne.

Grupy - przypisywanie grup do uczniów jest bardzo przydatne. Często dzielę uczniów na grupy do pracy praktycznej, a następnie korzystam z pola wyszukiwania, aby móc wprowadzić informacje dla każdej grupy bez pokazywania reszty klasy. Jednak te grupy zmieniają się regularnie i zmienianie grup uczniów może być mylące. Byłoby wspaniale, gdyby istniała funkcja „wyczyść grupę”, aby usunąć wszystkie poprzednie wpisy w polu dla danej klasy.

Jestem bombardowany informacjami o uczniach za pośrednictwem poczty elektronicznej i teraz próbuję to „przetworzyć”, wyszukując ucznia w polu wyszukiwania, następnie wklejając informacje na karcie Adnotacje i wreszcie dodając ikonę „flagi” obok nazwiska ucznia. Byłoby miło, gdyby istniał szybszy sposób uzyskania dostępu do tych informacji - np. widzę, że dodałem flagę do ucznia, więc po prostu szybko stukam w imię ucznia i pojawiają się informacje o adnotacjach, aby zaoszczędzić konieczności naciskania, przytrzymywania i czekania w polu opcji wybierz edytuj ucznia, a następnie kliknij kartę Adnotacje.

Otwieranie klas z planisty - mała rzecz, ale byłoby miło zrobić szybkie dwukrotne dotknięcie zamiast przytrzymywania , czekania na pole opcji i wybierania klasy otwartej - robisz to tak często, że byłoby to przydatne oszczędzacz czasu!

Data w komórkach zliczania — podczas dodawania dodatkowych zliczeń do komórki poza pierwszą data nie jest aktualizowana — pozostaje po prostu data pierwszego kliknięcia komórki, zamiast aktualizować się, aby wyświetlić ostatnią liczbę dodaną do komórki.

Sortuj zdjęcia według grup - w ten sposób dodałeś numery grup / litery / cokolwiek do uczniów w klasie. Byłoby wspaniale, gdyby po przejściu na stronę planu miejsc siedzących była opcja „zgrupowania według grupy”, tak aby wizualnie wszyscy uczniowie w danej grupie byli skupieni razem.

Kolejna prośba o rozmieszczenie uczniów — spędzam dużo czasu przesuwając zdjęcia uczniów po ekranie, powiększając i pomniejszając, stopniowo przesuwając uczniów z poza ekranu do widocznego obszaru, aby uzyskać ładny widok ze wszystkimi zdjęciami uczniów pokazanymi tak dużymi jak możliwe, gdy wszyscy uczniowie w klasie są jednocześnie na ekranie. Czy możesz dodać opcję „Przyciągnij, aby pokazać całą klasę”, która zrobi to za Ciebie?

Te dodatki byłyby bardzo mile widziane w tak wspaniałym oprogramowaniu.

Dzięki.
Ostatnio zmieniany: 10 lata 4 miesiąc temu przez jkevens. Powód: błąd
Więcej
Rok 10 3 miesięcy temu #5172 by Nenuial
Odpowiedzi udzielił Nenuial na temat iDoceo 3.5
Dawno nic nie mówiłem na forum, ale to tylko dlatego, że iDoceo ma teraz naprawdę wszystkie funkcje, których potrzebuję! Chociaż jestem pewien, że pracujecie nad wspanialszymi rzeczami...

Napotkałem jednak dość „irytujący” mały błąd. Funkcja nadchodzących urodzin (która bardzo mi się podoba) pokazuje mi uczniów, których usunąłem... Czy jest jakiś sposób, aby pozbyć się ich na dobre? :strona: