iDoceo 3.5

Więcej
Rok 11 3 miesięcy temu #4168 by Dobrze zrobiony
Odpowiedzi udzielił Dobrze zrobiony na temat iDoceo 3.5
Po pierwsze, nie mogę wystarczająco pochwalić iDoceo. Zacząłem korzystać z aplikacji na początku tego roku akademickiego i nie ma co ukrywać, że zrewolucjonizowała ona sposób, w jaki organizuję swoje zajęcia.

Trzy sugestie dotyczące przyszłych wersji:

1) (popierając coś, co członek skomentował wcześniej), bardzo przydałaby się wersja podręcznika do pobrania. Internet nigdy nie jest dostępny, kiedy naprawdę go potrzebujesz, a dostęp do tego trybu offline byłby bardzo pomocny.

2) kalkulator wbudowany w aplikację. Obecnie wychodzę z iDoceo, aby wykonać obliczenia, i albo muszę mozolnie przełączać się z kalkulatora na iDoceo dla każdej oceny, albo stwierdzam, że byłem z dala od iDoceo na tyle długo, że muszę ponownie uruchomić.

3). Sposób na oddzielenie dzienników klas i list obecności itp. na semestry lub trymestry.

Mam też nadzieję, że nie zwariowaliście, zmieniając projekt, aby pasował do nowego iOS. Jest uroczo i ładnie tak, jak jest :p

Dzięki za całą ciężką pracę! Najlepsze 6 €, które wydałem przez cały rok!
Więcej
Rok 11 3 miesięcy temu #4170 by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat iDoceo 3.5
Witaj Benelu,

1) Zobaczę, co da się z tym zrobić. Niemal codziennie aktualizujemy sieć i z naszego doświadczenia wynika, że ​​pliki PDF dość łatwo się starzeją. Dodajemy filmy i samouczki na wielu stronach, a plik PDF zawierający wszystkie te informacje byłby ogromny. Może jakiś iBook byłby lepszym rozwiązaniem.

2) Tak, to będzie miły dodatek, zauważono.

3) Staramy się być jak najbardziej elastyczni w tej kwestii. Tworzenie i ukrywanie kart powinno wystarczyć! Daj mi znać, jeśli czegoś mi brakuje

PS: Będziemy dalej pracować nad wyglądem iDoceo, ale nie w tym nowym (i raczej nudnym) kierunku iOS7, nie martwcie się tym.
Więcej
Rok 11 2 miesięcy temu #4218 by boglll
Odpowiedzi udzielił boglll na temat iDoceo 3.5
Cześć i szczęśliwego nowego roku!
Jestem nowicjuszem iDoceo i zaczynam zastanawiać się, jak go używać. Wydaje się, że wiele funkcji jest dla mnie przydatnych, ale nie najważniejsze: wykresy i diagramy do analizy postępów całej klasy ORAZ zysku pojedynczego ucznia. Ponieważ jestem opiekunem kursu, muszę po drodze podążać za instruktorem 6/7, więc trudno jest monitorować, jak idą uczniowie, po prostu mając ciąg liczb… (Poprawa, schodzenie, bycie stacjonarnym) . Dodatkowo pomocny jest dla mnie konkretny diagram: diagram Kiviata, ponieważ mogę łatwo zidentyfikować (i pokazać uczniom) słabe i mocne strony. W tej chwili udało mi się znaleźć tylko 1 (!) aplikację do tego, zwaną spiderchart, jest dość dobra w wyniku, ale trudna do ustabilizowania i brak wymiany danych z innymi aplikacjami (brak importu...). Pracuję nad tym, aby mieć diagramy (ale bez Kiviat...) filtrujące ucznia po uczniu, eksportujące do liczb, tworzące wykres, a następnie wysyłające z powrotem do iDoceo, ale jest to naprawdę czasochłonne! Gdybym mógł tworzyć wszystkie moje wykresy/diagramy bezpośrednio w iDoceo, byłoby idealnie!
Mam nadzieję, że w 3.5 umieścisz coś, co mi pomoże!
Z poważaniem
Gigi
Więcej
Rok 11 2 miesięcy temu - Rok 11 2 miesięcy temu #4259 by Nenuial
Odpowiedzi udzielił Nenuial na temat iDoceo 3.5
Cześć Bert,
Niedawno dołączyłem do serwisu oferującego planowanie lekcji o nazwie www.commoncurriculum.com
Uważam, że ogólna struktura „Planera dalekiego zasięgu” jest całkiem przydatna, aby mieć dobry przegląd i uważam, że naprawdę pomaga planować z wyprzedzeniem. Może już pracujesz nad czymś w tym kierunku, ale pomyślałem, że i tak się tym podzielę.
Uważam, że byłoby naprawdę wspaniale, gdybyśmy mogli mieć jakąś funkcję planowania, która pozwalałaby na coś takiego jak ten panel „przeglądu”.

Jeszcze raz dzięki za niesamowitą pracę, którą wykonujecie. Twoja aplikacja jest najlepsza!
Ostatnio zmieniany: 11 lata 2 miesiąc temu przez Nenuial.
Więcej
Rok 11 1 miesięcy temu #4353 by nie wiem
Odpowiedzi udzielił nie wiem na temat iDoceo 3.5
Jedną rzeczą, którą chciałbym zobaczyć, jest pełna obsługa klawiatury Bluetooth; na razie działa tylko z polami tekstowymi
Więcej
Rok 11 1 miesięcy temu - Rok 11 1 miesięcy temu #4366 by Sirdec
Odpowiedzi udzielił Sirdec na temat iDoceo 3.5
Je souhaiterais voir une amélioration sur les plan de classe.

Idocéo permet de faire des groupes de 2 ou 3 aléatoirement mais j'aimerais qu'il puisse faire aussi des groupes de 4 ou plus.
J'aimerai aussi qu'Idocéo puisse faire des groupes en tenor compte des nieobecności ou élèves dispensés du jour par exemple. Il suffirai de choisir les critères que l'on veut (par exemple, les présents....), puis le nombre de personnes par groupe souhaité (2,3,4 ou 5) puis de laisser faire Idocéo pour faire des groupes.

Cette fonction serait très utile pour des dyscyplins où les élèves ne sont pas dans une classe mais sur un teren de sport par exemple comme en Education Physique et sportive.

dziękuję
Ostatnio zmieniany: 11 lata 1 miesiąc temu przez Sirdec.
Więcej
11 lat 2 dni temu #4445 by cyfrowe_ciastko
Odpowiedzi udzielił cyfrowe_ciastko na temat iDoceo 3.5
Hi

Uwielbiam iDoceo 3. Największą nowością dla mnie był masowy import zdjęć, oszczędzający mnóstwo czasu.

Funkcje, które chciałbym zobaczyć w 3.5

- Jeśli mam te same zajęcia tego samego dnia, nie mogę dodawać różnych notatek do każdej lekcji w terminarzu

- Byłoby wspaniale, gdybym mógł edytować zawartość linijki, abym miał tam swoje ulubione skróty.

- Byłoby miło móc domyślnie używać mojego planisty zamiast moich klas, kiedy ładuję idoceo

- Byłoby miło dodać darmowe, lunche, przerwy, po szkole i przed szkołą do mojego planisty bez konieczności tworzenia dla nich klasy

- Mam kolumnę, która powinna odjąć zawartość jednej kolumny od drugiej, ale za każdym razem, gdy ponownie ładuję aplikację, symbol minusa wraca domyślnie do plusa.

- W raportach dodałem adnotacje do nagłówków kolumn. Byłoby miło uwzględnić je w raportach, ponieważ byłyby one niezwykle przydatne dla rodziców.

- Byłoby wspaniale, gdyby do planu miejsc dodano jakieś monitorowanie zachowania, takie jak classdojo.

- Zbiorcze raportowanie, czy e-maile mogą być wysyłane automatycznie, zamiast klikania wyślij w każdym e-mailu?

- Plan miejsc siedzących - masowy ruch uczniów. Zawsze pojawiają się w lewym górnym rogu, to tutaj tworzę swoje rzeczywiste plany, więc muszę je wszystkie usunąć, zanim będę mógł je rozpocząć i zamówić.

Przykro mi, że jest ich tak dużo, ale ta aplikacja jest świetna i chciałbym, aby była stale ulepszana!
Więcej
Rok 10 11 miesięcy temu #4458 by houbaruda
Odpowiedzi udzielił houbaruda na temat iDoceo 3.5
Un super logiciel mais il manque:
- integracja de graphique dla różnych analiz
-Un Lien pour chaque élève afin qu'il puisse visualiser sa progression ou alors un envoie du rapport staff en un seul clic pour tous les élèves.
Ciąg dalszy nastąpi
Więcej
Rok 10 11 miesięcy temu #4473 by bert
Cześć wszystkim,
Chciałem tylko informować Cię na bieżąco o naszych postępach. Minęło trochę czasu, odkąd odpowiedziałem na Twoje ostatnie sugestie, teraz zamierzam rozwiązać ten problem.

Pracujemy przez całą dobę nad wszystkimi nowymi funkcjami iDoceo 3.5. Jednak wcześniej wydamy wersję konserwacyjną, oficjalnie nazwaną iDoceo 3.1 . Nadal brak terminu.

Prawdę mówiąc, w tym nie będzie wielu ciekawych dodatków. Włożyliśmy dużo pracy w usuwanie błędów i przerabianie wszystkich ekranów dla iOS7.
Z drugiej strony główny wygląd iDoceo niewiele się zmienił i nie popadliśmy w skrajności, nadal kochamy nasze drewniane i skórzane szwy.

Wkrótce opublikujemy pełną listę ulepszeń dla następnej wersji 3.1, na początek oto niektóre z nich:

- Planista będzie teraz akceptować adnotacje/zasoby dotyczące wielu okresów dla tych samych zajęć tego samego dnia.
- Planner obsługuje do 20 okresów. Okresy można zmieniać i ukrywać.
- Ulepszone raporty: student, pamiętnik, planista i plan miejsc.
- Ulepszona obsługa WebDAV
- Ulepszony eksport dziennika ocen XLS/XLSX
- Nowy kreator importu XLS/XLSX/CSV
- Poprawki błędów: obsługa aparatu na iOS7, rachunek różniczkowy - dodawanie (przy użyciu symbolu minus) i więcej
- jak zwykle kilka niespodzianek.
Więcej
Rok 10 11 miesięcy temu #4510 by bert
Witaj digital_biscuit,

Dodałem Twoje prośby do naszej listy rzeczy do zrobienia.
Niektóre można już zrobić, a inne są planowane w późniejszym wydaniu, oto kilka komentarzy:

- Jeśli mam te same zajęcia tego samego dnia, nie mogę dodawać różnych notatek do każdej lekcji w terminarzu

Tak, będzie to możliwe w nadchodzącej wersji 3.1

- Byłoby wspaniale, gdybym mógł edytować zawartość linijki, abym miał tam swoje ulubione skróty.

Tak, to trzeba poprawić. W aktualnej wersji możesz wybrać, czy chcesz mieć harmonogram, czy terminarz na linijce (linijka ekranu głównego / stuknij w Opcje / ekran główny / pokaż planer na linijce)

- Byłoby miło móc domyślnie używać mojego planisty zamiast moich klas, kiedy ładuję idoceo

Możesz na to liczyć również w przypadku wersji 3.1.

- Byłoby miło dodać darmowe, lunche, przerwy, po szkole i przed szkołą do mojego planisty bez konieczności tworzenia dla nich klasy

Możesz to zrobić już teraz, dodając tekst w lokalizacji i pozostawiając klasę pustą. Zdaję sobie sprawę, że nie jest to zbyt intuicyjne. Pole okresu jest jednak wymagane.

- Mam kolumnę, która powinna odjąć zawartość jednej kolumny od drugiej, ale za każdym razem, gdy ponownie ładuję aplikację, symbol minusa wraca domyślnie do plusa.

To nasza wina. Zostanie rozwiązany w 3.1

- W raportach dodałem adnotacje do nagłówków kolumn. Byłoby miło uwzględnić je w raportach, ponieważ byłyby one niezwykle przydatne dla rodziców.

Znakomity.
Muszę wiedzieć, czy używasz pola adnotacji, które jest małym polem tekstowym w konfiguracji nagłówka kolumny, czy też pracujesz z kartą adnotacji, która pozwala na więcej tekstu i zasobów.

- Byłoby wspaniale, gdyby do planu miejsc dodano jakieś monitorowanie zachowania, takie jak classdojo.

Tak, ten jest w naszej mapie drogowej.

- Zbiorcze raportowanie, czy e-maile mogą być wysyłane automatycznie, zamiast klikania wyślij w każdym e-mailu?

Ten będzie nieco trudniejszy do rozwiązania. Nie możemy jeszcze wysyłać e-maili bez zgody użytkownika, ale na horyzoncie mamy obejście tego problemu.

- Plan miejsc siedzących - masowy ruch uczniów. Zawsze pojawiają się w lewym górnym rogu, to tutaj tworzę swoje rzeczywiste plany, więc muszę je wszystkie usunąć, zanim będę mógł je rozpocząć i zamówić.

Znakomity!

pozdrowienia