- Otrzymane podziękowania: 749
iDoceo 3.5
- bert
-
Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
Rok 11 5 miesięcy temu #3819
by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat iDoceo 3.5
@ceebee Tak, wkrótce będziemy to mieć.
- John2400
-
- Niekatywne
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
Rok 11 5 miesięcy temu #3883
by John2400
Odpowiedzi udzielił John2400 na temat iDoceo 3.5
Frekwencja . Co. ID
Jak zobaczyć, to częściowa frekwencja. W mojej szkole uczniowie spóźniają się na lekcje
A niektórzy wyjeżdżają wcześniej. Widzę opcje tekstu. Ale byłoby wspaniale, gdyby istniała możliwość zaznaczenia obecności ucznia i ustalenia godziny. Jest to bardzo powszechny problem w australijskich szkołach.
Zauważam również, że zaznaczając szybką obecność, jeśli ktoś wybierze, powiedz, że obecny, zmienia opcje. Obie ikony pozostają w pudełku. Otrzymujesz dwie ikony. Czy to celowe? Zaznaczam obecność dzieci, a następnie klikam ikonę na końcu, aby powiedzieć, że one również zadziałały lub nie. Pierwsza ikona pozostaje w kolumnie.
Jak zobaczyć, to częściowa frekwencja. W mojej szkole uczniowie spóźniają się na lekcje
A niektórzy wyjeżdżają wcześniej. Widzę opcje tekstu. Ale byłoby wspaniale, gdyby istniała możliwość zaznaczenia obecności ucznia i ustalenia godziny. Jest to bardzo powszechny problem w australijskich szkołach.
Zauważam również, że zaznaczając szybką obecność, jeśli ktoś wybierze, powiedz, że obecny, zmienia opcje. Obie ikony pozostają w pudełku. Otrzymujesz dwie ikony. Czy to celowe? Zaznaczam obecność dzieci, a następnie klikam ikonę na końcu, aby powiedzieć, że one również zadziałały lub nie. Pierwsza ikona pozostaje w kolumnie.
- John2400
-
- Niekatywne
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
Rok 11 5 miesięcy temu #3884
by John2400
Odpowiedzi udzielił John2400 na temat iDoceo 3.5
Plan lekcji . W rozkładzie czasu pracy personelu moglibyśmy mieć opcję dyżuru. Wiem, że mogę wyznaczyć okres dłuższy niż 4 lub 5 sesji dziennie. Ale wygląda na to, że szkoła ma 10 lekcji w ciągu dnia. Chciałbym tylko zobaczyć opcję, że mogę ustawić okresy np. 4 dziennie, ale kiedy dodam do czasów przerwy opcję dyżuru i miejsca. Więc dodaj powiedziałby po prostu czas i miejsce służby.
- Steve
-
Rok 11 5 miesięcy temu #3925
by Steve
Odpowiedzi udzielił Steve na temat iDoceo 3.5
Chciałbym móc kopiować plany miejsc siedzących z jednej strony na drugą.
Czasami chcę ulepszyć plan, ale wciąż mam dostęp do oryginału. Lub mogę być w pokoju z innym układem stołów, ale nadal chcę zachować podstawowy układ, który siedzi obok kogo.
Czasami chcę ulepszyć plan, ale wciąż mam dostęp do oryginału. Lub mogę być w pokoju z innym układem stołów, ale nadal chcę zachować podstawowy układ, który siedzi obok kogo.
- bert
-
Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
Rok 11 5 miesięcy temu #3951
by bert
@ John2400 Jeśli weźmiesz udział w dodatkowym edytorze szybkiej obecności, automatycznie zastąpi on te ikony, które należą do Ikona 1 zatrzymać tylko jedną z nich.
To samo zadziała dla Ikony 2, pozwoli wybrać tylko jedną ikonę spośród dostępnych jako Ikona 2
Dodatkowo, jeśli stukniesz i przytrzymasz komórkę i wybierzesz Tekst/Ikony będziesz mógł wybrać dowolną kombinację ikon bez tego ograniczenia.
@Steve Jeśli dotkniesz i przytrzymasz numer planu miejsc, będziesz mógł skopiować go do innego pokoju
To samo zadziała dla Ikony 2, pozwoli wybrać tylko jedną ikonę spośród dostępnych jako Ikona 2
Dodatkowo, jeśli stukniesz i przytrzymasz komórkę i wybierzesz Tekst/Ikony będziesz mógł wybrać dowolną kombinację ikon bez tego ograniczenia.
@Steve Jeśli dotkniesz i przytrzymasz numer planu miejsc, będziesz mógł skopiować go do innego pokoju
- Luduf
-
Rok 11 4 miesięcy temu #4046
by Luduf
Odpowiedzi udzielił Luduf na temat iDoceo 3.5
Bonjour, serait-il możliwe de choisir l'alignement du texte dans les colonnes comme sur word par exemple? ( à gauche, au center, à droite)
dziękuję
dziękuję
- Wersja na iPhone'a?
-
Rok 11 4 miesięcy temu #4048
by Wersja na iPhone'a?
Odpowiedzi udzielił Wersja na iPhone'a? na temat iDoceo 3.5
Czy planujecie wydać wersję na iPhone'a? Desperacko tego potrzebuje! Nie kupiłeś jeszcze wersji na iPada.
- bert
-
Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
Rok 11 4 miesięcy temu #4049
by bert
@luduf bonjour Luduf, nous allons eseer d'ajouter ça bientôt
Wersja @iPhone ... nie spodziewana w najbliższym czasie.
Wersja @iPhone ... nie spodziewana w najbliższym czasie.
- rzecznik
-
- Niekatywne
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
Rok 11 4 miesięcy temu #4075
by rzecznik
Odpowiedzi udzielił rzecznik na temat iDoceo 3.5
Używam wersji 3.0 odkąd się pojawiła i uwielbiam ją. W tym czasie wpadłem na pomysł:
1) Spraw, aby kolory przypisane uczniom w dzienniku ocen zostały przeniesione do ich planu miejsc dla zdolności kodowania kolorami itp. Ma to sens, może to być opcja dla jednego z 5 planów „wyświetlanie kolorów dziennika ocen”, „kolory niestandardowe”. W ten sposób wszyscy są szczęśliwi!
Jestem pewien, że wymyślę więcej, ale na razie wydaje się to łatwym i bardzo przydatnym dodatkiem.
1) Spraw, aby kolory przypisane uczniom w dzienniku ocen zostały przeniesione do ich planu miejsc dla zdolności kodowania kolorami itp. Ma to sens, może to być opcja dla jednego z 5 planów „wyświetlanie kolorów dziennika ocen”, „kolory niestandardowe”. W ten sposób wszyscy są szczęśliwi!
Jestem pewien, że wymyślę więcej, ale na razie wydaje się to łatwym i bardzo przydatnym dodatkiem.
- bert
-
Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
Rok 11 4 miesięcy temu #4076
by bert
@riverer Jasne, możesz na to liczyć. Prawdopodobnie dodamy to jako ustawienie na głównym ekranie/opcjach, aby wszystkie plany miejsc zachowywały się tak samo, aby uniknąć nieporozumień