iDoceo 3.5

Więcej
Rok 11 5 miesięcy temu #3819 by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat iDoceo 3.5
@ceebee Tak, wkrótce będziemy to mieć.
Więcej
Rok 11 5 miesięcy temu #3883 by John2400
Odpowiedzi udzielił John2400 na temat iDoceo 3.5
Frekwencja . Co. ID
Jak zobaczyć, to częściowa frekwencja. W mojej szkole uczniowie spóźniają się na lekcje
A niektórzy wyjeżdżają wcześniej. Widzę opcje tekstu. Ale byłoby wspaniale, gdyby istniała możliwość zaznaczenia obecności ucznia i ustalenia godziny. Jest to bardzo powszechny problem w australijskich szkołach.
Zauważam również, że zaznaczając szybką obecność, jeśli ktoś wybierze, powiedz, że obecny, zmienia opcje. Obie ikony pozostają w pudełku. Otrzymujesz dwie ikony. Czy to celowe? Zaznaczam obecność dzieci, a następnie klikam ikonę na końcu, aby powiedzieć, że one również zadziałały lub nie. Pierwsza ikona pozostaje w kolumnie.
Więcej
Rok 11 5 miesięcy temu #3884 by John2400
Odpowiedzi udzielił John2400 na temat iDoceo 3.5
Plan lekcji . W rozkładzie czasu pracy personelu moglibyśmy mieć opcję dyżuru. Wiem, że mogę wyznaczyć okres dłuższy niż 4 lub 5 sesji dziennie. Ale wygląda na to, że szkoła ma 10 lekcji w ciągu dnia. Chciałbym tylko zobaczyć opcję, że mogę ustawić okresy np. 4 dziennie, ale kiedy dodam do czasów przerwy opcję dyżuru i miejsca. Więc dodaj powiedziałby po prostu czas i miejsce służby.
  • Steve
Rok 11 5 miesięcy temu #3925 by Steve
Odpowiedzi udzielił Steve na temat iDoceo 3.5
Chciałbym móc kopiować plany miejsc siedzących z jednej strony na drugą.

Czasami chcę ulepszyć plan, ale wciąż mam dostęp do oryginału. Lub mogę być w pokoju z innym układem stołów, ale nadal chcę zachować podstawowy układ, który siedzi obok kogo.
Więcej
Rok 11 5 miesięcy temu #3951 by bert
@ John2400 Jeśli weźmiesz udział w dodatkowym edytorze szybkiej obecności, automatycznie zastąpi on te ikony, które należą do Ikona 1 zatrzymać tylko jedną z nich.
To samo zadziała dla Ikony 2, pozwoli wybrać tylko jedną ikonę spośród dostępnych jako Ikona 2
Dodatkowo, jeśli stukniesz i przytrzymasz komórkę i wybierzesz Tekst/Ikony będziesz mógł wybrać dowolną kombinację ikon bez tego ograniczenia.

@Steve Jeśli dotkniesz i przytrzymasz numer planu miejsc, będziesz mógł skopiować go do innego pokoju
Załączniki:
  • Luduf
Rok 11 4 miesięcy temu #4046 by Luduf
Odpowiedzi udzielił Luduf na temat iDoceo 3.5
Bonjour, serait-il możliwe de choisir l'alignement du texte dans les colonnes comme sur word par exemple? ( à gauche, au center, à droite)

dziękuję
  • Wersja na iPhone'a?
Rok 11 4 miesięcy temu #4048 by Wersja na iPhone'a?
Odpowiedzi udzielił Wersja na iPhone'a? na temat iDoceo 3.5
Czy planujecie wydać wersję na iPhone'a? Desperacko tego potrzebuje! Nie kupiłeś jeszcze wersji na iPada.
Więcej
Rok 11 4 miesięcy temu #4049 by bert
@luduf bonjour Luduf, nous allons eseer d'ajouter ça bientôt

Wersja @iPhone ... nie spodziewana w najbliższym czasie.
Więcej
Rok 11 4 miesięcy temu #4075 by rzecznik
Odpowiedzi udzielił rzecznik na temat iDoceo 3.5
Używam wersji 3.0 odkąd się pojawiła i uwielbiam ją. W tym czasie wpadłem na pomysł:

1) Spraw, aby kolory przypisane uczniom w dzienniku ocen zostały przeniesione do ich planu miejsc dla zdolności kodowania kolorami itp. Ma to sens, może to być opcja dla jednego z 5 planów „wyświetlanie kolorów dziennika ocen”, „kolory niestandardowe”. W ten sposób wszyscy są szczęśliwi!

Jestem pewien, że wymyślę więcej, ale na razie wydaje się to łatwym i bardzo przydatnym dodatkiem.
Więcej
Rok 11 4 miesięcy temu #4076 by bert
@riverer Jasne, możesz na to liczyć. Prawdopodobnie dodamy to jako ustawienie na głównym ekranie/opcjach, aby wszystkie plany miejsc zachowywały się tak samo, aby uniknąć nieporozumień