Żądanie funkcji, licznik ikon

Więcej
Rok 12 1 miesięcy temu #2676 by Bretta Huckstepa
Nasza kolejna wersja 2.6 został stworzony przez Bretta Huckstepa
Moja najbardziej pożądana cecha: Liczenie ikon

Cześć.
Po spędzeniu czasu z tą wspaniałą aplikacją w ciągu ostatniego tygodnia stało się dla mnie oczywiste, że rzeczą, która zrobiłaby dla mnie największą różnicę, byłaby funkcja COUNT - powiązana z ikonami.
Podam przykład - z moim aktualnym dziennikiem ocen prowadzę ciągły konkurs z nagrodami do zgarnięcia. Przydzielam oceny dla H/W na podstawie:
(Moja grupa to konkurencyjna grupa i to jest system, na który się zgodziliśmy!)

Przesłane na czas (zielony haczyk , punktacja = +2),
Wysłano e-mailem, a nie wręczono (ikona e-maila, wynik = +1),
Spóźnienie (Licznik jajek, wynik = -5).

Następnie łączę te oceny z oceną:

Brakuje szczegółów (kciuk w dół, wynik = +1),
Dobra (kciuk w górę, wynik = +3)
Zasługi (Uśmiechnięta twarz, Wynik = +5)
Wejście do Galerii Sław (Złoty Puchar, Wynik = +10)
Skopiowane! (Czerwona flaga, wynik = -10)

Teraz system punktacji działa w tej chwili dobrze, ALE gdybym mógł liczyć ikony, dla których mógłbym zrobić oddzielną kolumnę: Liczba spóźnień, Liczba zasług, Szczegóły dotyczące liczby braków itp.
Byłby to naprawdę potężny system, a także wizualny i byłoby wspaniale wysłać rodzicom e-mail z krótkim podsumowaniem wydajności. Funkcja liczenia byłaby równie przydatna, jeśli nie bardziej, w księdze obecności, którą stworzyłem.

Jeśli chodzi o nadchodzące funkcje - nie oczekuję, że dostanę wszystko za darmo! Jeśli funkcja liczenia/statystyki została dodana podczas zakupu aplikacji, z radością wydałbym trochę więcej, byłoby warto!

Tylko moje sugestie oparte na spędzaniu czasu z aplikacją. Wszystkiego najlepszego i kontynuuj wspaniałą pracę. Już rozpowiadam o idoceo, a to duża szkoła...

Twoje zdrowie!

Brett
Więcej
Rok 12 1 miesięcy temu #2677 by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Nasza kolejna wersja 2.6
Dzięki za opinię Brett,
Oczywiście, licz na ten licznik (za darmo) :P
Jest to coś, co opóźnialiśmy, ale teraz, gdy mamy mnóstwo nowych ikon do wyboru, jest to koniecznością.
Myślałem nawet o możliwości wyboru kierunku, w którym licznik będzie działał (w lewo lub w prawo), ale nie jestem pewien, czy w ogóle byłoby to przydatne przy Twojej konfiguracji i może dodać niepotrzebne opcje ... daj mi znać, co myślisz o tym.

PS: Przeniosłem temat do nowego, ponieważ twoje wyjaśnienie na to zasługuje, a niektórzy użytkownicy mogą chcieć dodać do niego swoje komentarze.
Więcej
Rok 12 1 miesięcy temu #2678 by Bretta Huckstepa
Odpowiedzi udzielił Bretta Huckstepa na temat Nasza kolejna wersja 2.6
Cześć Bert - dzięki za te wiadomości. Naprawdę smutne, jak bardzo mogę się ekscytować otrzymaniem funkcji arkusza kalkulacyjnego. Chyba powinienem więcej wychodzić :)

Jeśli chodzi o liczbę kierunkową, nie jestem pewien, czy wiem, co masz na myśli. Coś w rodzaju wyszukiwania poziomego? Zasadniczo w sposobie, w jaki organizuję arkusze, umieszczam kolumny danych po prawej stronie, a podsumowujące kolumny obliczeniowe po lewej stronie. Znajduję łatwiejszy sposób przeglądania ważnych obliczeń bez przewijania w prawo. W tym systemie zawsze liczyłem od lewej do prawej. Myślę, że gdybyś miał serię różnych systemów na tym samym arkuszu z polami obliczeniowymi pośrodku, musiałbyś określić, w którym kierunku szukać kryteriów ikony - czy to miałeś na myśli? Jestem pewien, że niektórzy użytkownicy skorzystaliby z tej funkcjonalności. Jednym z wyzwań musi być uwzględnienie różnych sposobów określania rzeczy przez użytkowników. Czy na forum jest dział z przykładami? Chętnie udostępnię szablony, aby zachęcić nowych użytkowników do działania (i bardziej prawdopodobne, że sam skorzystam z pracy innych!)

Btw, jeśli kiedykolwiek wymknę się spod kontroli i zacznę żądać zagnieżdżonych funkcji IF, możesz mnie wyrzucić ;)
Więcej
Rok 12 1 miesięcy temu #2686 by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Nasza kolejna wersja 2.6
Hi Brett,
Tak, dokładnie to miałem na myśli, mówiąc o liczeniu kierunkowym, ale prawdopodobnie najpierw przejdziemy do prostego licznika, później będziemy mieli czas na dodanie bardziej złożonych warunków.
I nie każ mi zaczynać od instrukcji warunkowych JEŻELI! Zostało już o to poproszone i już się na nie zgodziłem ... Powinienem też częściej wychodzić :P