Prześlij plik .pdf lub .doc?

Więcej
Rok 12 1 miesięcy temu #2621 by Spikepit
Prześlij plik .pdf lub .doc? został stworzony przez Spikepit
Czy brakuje mi sposobu na przesłanie pliku PDF lub Word Doc? Sporządzam wiele własnych arkuszy i jednostek i myślę, że korzystne byłoby dołączenie ich do odpowiedniej lekcji w dzienniku dziennym lub po prostu dołączenie do listy zajęć?

Jeśli nie ma sposobu, czy może wkrótce pojawi się sposób w aktualizacji, czy sprowadza się to do kwestii prawnych lub czegoś takiego?

Z góry dziękuję.
Więcej
Rok 12 1 miesięcy temu #2622 by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Prześlij plik .pdf lub .doc?
Witaj Spikepit,
Możesz dodać PDF, Word Doc, XLS i wiele innych formatów, które można dodać do jednego dnia, klasy, ucznia, komórki itp.
Tutaj link, który wyjaśnia jak to zrobić , Myślę, że to jest właśnie to, czego potrzebujesz.
Jeśli coś nadal nie jest jasne, daj mi znać.
pozdrowienia
Więcej
Rok 12 1 miesięcy temu #2623 by Spikepit
Odpowiedzi udzielił Spikepit na temat Prześlij plik .pdf lub .doc?
Dzięki za mega szybką odpowiedź!!!

Więc kontynuowałem proces, do którego wysłałeś link, jednak moje rzeczy z Dropbox nie pojawiają się w tym małym polu do dodawania załączników?
Więcej
Rok 12 1 miesięcy temu #2627 by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Prześlij plik .pdf lub .doc?
W obecnej wersji funkcja Dodaj plik (z Dropbox) umożliwia nawigację tylko w obrębie Apps/iDoceo i poniżej.
Być może ten folder jest nadal pusty lub nie został jeszcze utworzony. Oto, co powinieneś zrobić:
Na ekranie tablicy stuknij w Utwórz kopię zapasową teraz i poczekaj, aż pojawi się komunikat Ukończono tworzenie kopii zapasowej.
Posłuży to jako test łącza Dropbox i utworzy plik Apps/iDoceo również.
Jeśli nadal nie możesz go rozwiązać, daj mi znać!

PS: Będziesz mógł poruszać się po całym koncie Dropbox w naszej następnej dużej aktualizacji, pracujemy nad tym!
Następujący użytkownicy podziękowali: Spikepit
Więcej
Rok 12 1 miesięcy temu #2629 by Spikepit
Odpowiedzi udzielił Spikepit na temat Prześlij plik .pdf lub .doc?
Właśnie chciałem powiedzieć, że sobie poradziłem. Bardzo dziękuję!!!