- Otrzymane podziękowania: 0
Nie można edytować komórek w nowej kolumnie
- jindee
-
Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
Rok 12 3 miesięcy temu #2206
by jindee
Nie można edytować komórek w nowej kolumnie został stworzony przez jindee
Zauważyłem, że w wielu (ale nie we wszystkich) przypadkach, gdy tworzę nową kolumnę zawierającą oceny wystawione przeze mnie za zadanie, nie mogę edytować komórek obok nazwisk uczniów, ponieważ opcja edycji nie pojawia się po naciśnij długo, aby wywołać menu. Gdy pojawi się menu, jedyne opcje, które widzę, to kolor, kasowanie, kopiowanie i adnotacje. Jednak widzę opcję edycji w niektórych komórkach, które utworzyłem. zauważam również, że jeśli dwukrotnie stuknę komórki w nowej kolumnie, pojawią się dodatkowe opcje szybkiej obecności. Sprawdziłem dwukrotnie i nowe kolumny, które utworzyłem, nie są kolumnami obecności.
Jak mogę rozwiązać ten problem?
Jak mogę rozwiązać ten problem?
- bert
-
- Niekatywne
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 749
Rok 12 3 miesięcy temu #2207
by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Nie można edytować komórek w nowej kolumnie
cześć yindee,
To trochę dziwne, ale powinieneś rzucić okiem na (System) Settings/iDoceo i wyłączyć ustawienie „Nowa kolumna dziedziczy właściwości”. Wymusi to nowe kolumny jako Tekst/Ikony i na pewno unikniesz tego problemu. Zauważyłem jednak, aby sprawdzić to dla naszej następnej aktualizacji.
Pozdrowienia,
PS: Jeśli ktoś inny doświadcza tego samego problemu i może przedstawić krok po kroku, jak go odtworzyć, będziemy w stanie go wyśledzić.
To trochę dziwne, ale powinieneś rzucić okiem na (System) Settings/iDoceo i wyłączyć ustawienie „Nowa kolumna dziedziczy właściwości”. Wymusi to nowe kolumny jako Tekst/Ikony i na pewno unikniesz tego problemu. Zauważyłem jednak, aby sprawdzić to dla naszej następnej aktualizacji.
Pozdrowienia,
PS: Jeśli ktoś inny doświadcza tego samego problemu i może przedstawić krok po kroku, jak go odtworzyć, będziemy w stanie go wyśledzić.
- jindee
-
Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
Rok 12 3 miesięcy temu #2212
by jindee
Odpowiedzi udzielił jindee na temat Nie można edytować komórek w nowej kolumnie
Dziękuję za szybką odpowiedź. Po wyłączeniu ustawienia Nowa kolumna dziedziczy właściwości wydaje się działać tak, jak powinno.
- jindee
-
Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
Rok 12 3 miesięcy temu #2213
by jindee
Odpowiedzi udzielił jindee na temat Nie można edytować komórek w nowej kolumnie
Nawiasem mówiąc, wydawało się, że zdarzyło się to tylko wtedy, gdy utworzyłem nową kolumnę obok istniejącej dodatkowej szybkiej kontroli obecności. Jednak wydaje się, że jest to już naprawione