- Otrzymane podziękowania: 0
Kopiowanie wierszy danych
- Emilyokeeffe
-
Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
Rok 4 8 miesięcy temu #8984
by Emilyokeeffe
Kopiowanie wierszy danych został stworzony przez Emilyokeeffe
Muszę mieć możliwość skopiowania ucznia i jego danych z dziennika ocen do nowych klas. Dzieci zostają przemieszane do nowych klas, więc chociaż kolumny pozostają takie same dla każdej klasy, poszczególne dzieci w klasach zmieniają się i chciałbym móc zobaczyć ich dane historyczne i oceny z zeszłego roku w tegorocznej klasie. Nie mogę po prostu skopiować i wkleić kolumny lub karty, ponieważ dane znajdowałyby się obok imion innych dzieci. Mam nadzieję, że to ma sens! czy to możliwe?
- bert
-
- Niekatywne
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 749
Rok 4 8 miesięcy temu #8992
by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Kopiowanie wierszy danych
Witaj Emilyokeeffe,
Jeśli skopiujesz kolumnę z jednej klasy do drugiej i włączysz „opcję kopiowania komórek” pokazaną na obrazku, przeniesione zostaną tylko dane należące do tego samego ucznia. Nie będą pomieszane. To – średnio – inteligentna kopia.
Należy również pamiętać, że karta ucznia > Sekcja Podsumowanie pozwoli Ci zobaczyć dane historyczne każdego ucznia (z dowolnych zajęć/roku), do którego uczęszcza lub uczęszczał.
Znajdź załączony poniżej przykładowy zrzut ekranu
Jeśli skopiujesz kolumnę z jednej klasy do drugiej i włączysz „opcję kopiowania komórek” pokazaną na obrazku, przeniesione zostaną tylko dane należące do tego samego ucznia. Nie będą pomieszane. To – średnio – inteligentna kopia.
Należy również pamiętać, że karta ucznia > Sekcja Podsumowanie pozwoli Ci zobaczyć dane historyczne każdego ucznia (z dowolnych zajęć/roku), do którego uczęszcza lub uczęszczał.
Znajdź załączony poniżej przykładowy zrzut ekranu
- Emilyokeeffe
-
Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
Rok 4 8 miesięcy temu #8996
by Emilyokeeffe
Odpowiedzi udzielił Emilyokeeffe na temat Kopiowanie wierszy danych
To jest świetne - dziękuję bardzo! Jeszcze jedno pytanie: czy istnieje sposób na obejście duplikowania kolumn, które to tworzy? Np. jeśli mam uczniów z 4 różnych klas łączących się w jedną, czy mogę również scalić dane w jedną kolumnę, zamiast mieć 4 zduplikowane?
- Tomka
-
- Niekatywne
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
Rok 4 8 miesięcy temu #8998
by Tomka
Odpowiedzi udzielił Tomka na temat Kopiowanie wierszy danych
Myślę, że możesz utworzyć kolejną kolumnę i obliczyć średnią z 4 kolumn. Ponieważ jest tylko jedna wartość, średnia jest równa kolumnie zawierającej tę wartość. Jeśli chcesz, możesz ukryć 4 „kolumny źródłowe”.
Następujący użytkownicy podziękowali: bert
- bert
-
- Niekatywne
Mniej
Więcej
- bert
-
- Niekatywne
Mniej
Więcej
Rok 4 8 miesięcy temu - Rok 4 8 miesięcy temu #9000
by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Kopiowanie wierszy danych
Ostatnio zmieniany: 4 lata 8 miesiąc temu przez bert.
- Emilyokeeffe
-
Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
Rok 4 8 miesięcy temu #9001
by Emilyokeeffe
Odpowiedzi udzielił Emilyokeeffe na temat Kopiowanie wierszy danych
Tak! To niesamowite - dziękuję!!!!