- Otrzymane podziękowania: 1
Obserwacje oceniające zajęcia - kolumny zamrażające
- Brettm
- Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
Rok 6 3 miesięcy temu #7568
by Brettm
Obserwacje oceniające zajęcia - kolumny zamrażające został stworzony przez Brettm
Prowadzę obserwacje na matematyce i chcę mieć przy sobie iDoceo, kiedy chodzę, aby sprawdzić, czy uczniowie osiągnęli wynik.
Mogę przełączyć Dziennik ocen w tryb pełnoekranowy (dotknięcie dwoma palcami środka dziennika ocen), ale czy istnieje sposób na zatrzymanie kolumny i ustawienie jej jako jedynej kolumny wyświetlanej na ekranie?
Moje dzięki jak zawsze!
Brett
Mogę przełączyć Dziennik ocen w tryb pełnoekranowy (dotknięcie dwoma palcami środka dziennika ocen), ale czy istnieje sposób na zatrzymanie kolumny i ustawienie jej jako jedynej kolumny wyświetlanej na ekranie?
Moje dzięki jak zawsze!
Brett
- bert
- Niekatywne
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 749
Rok 6 3 miesięcy temu #7569
by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Obserwacje oceniające zajęcia - kolumny zamrażające
Witaj Brett,
Możesz zamrozić kolumnę tak, aby była zawsze widoczna, ale nie będzie pokazywana sama
Oto krótki film
Możesz zamrozić kolumnę tak, aby była zawsze widoczna, ale nie będzie pokazywana sama
Oto krótki film
Następujący użytkownicy podziękowali: Brettm
- Brettm
- Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
Rok 6 3 miesięcy temu #7575
by Brettm
Odpowiedzi udzielił Brettm na temat Obserwacje oceniające zajęcia - kolumny zamrażające
Dziękuję Ci!
Sugestia: dobrze byłoby móc zamrozić kolumnę za pomocą menu skrótów Kolumna. Mam ponad 100 kolumn i przeciągnięcie żądanej kolumny do obszaru zamrożenia jest czasochłonne.
Idealnie chciałbym „Tryb oceny obserwacji” - w którym jedna kolumna (lub kilka) jest zamrożona, wszystkie inne znikają. Tablet jest ustawiony pionowo, tak aby wszyscy uczniowie byli na jednej stronie. Mogę wtedy przejść się po klasie i ocenić jedną lub dwie kolumny.
Brett
Sugestia: dobrze byłoby móc zamrozić kolumnę za pomocą menu skrótów Kolumna. Mam ponad 100 kolumn i przeciągnięcie żądanej kolumny do obszaru zamrożenia jest czasochłonne.
Idealnie chciałbym „Tryb oceny obserwacji” - w którym jedna kolumna (lub kilka) jest zamrożona, wszystkie inne znikają. Tablet jest ustawiony pionowo, tak aby wszyscy uczniowie byli na jednej stronie. Mogę wtedy przejść się po klasie i ocenić jedną lub dwie kolumny.
Brett