Automatycznie dodaj procent obecności do komórki kolumny.

Więcej
Rok 7 7 miesięcy temu #6920 by mread
Czy istnieje sposób automatycznego wstawiania% frekwencji ucznia do komórki kolumny? Na przykład codziennie sprawdzam obecność na kursie. Jeśli dwukrotnie stuknę nazwisko ucznia w zakładkę, na której śledzę frekwencję, a następnie wybiorę „Obecność”, w oknie zostanie wyświetlony okrągły wykres z procentową frekwencją ucznia, w tym przykładzie powiedzmy, że wynosi on 84%.

Chciałbym pokazać 84% w komórce w innej kolumnie na innej karcie. Czy mogę przechwycić tę wartość, a następnie wstawić wartość procentową do komórki znajdującej się na innej karcie?

Nie jestem pewien, czy dobrze to wyjaśniłem, czy nie. Proszę daj mi znać.

Mike
Więcej
Rok 7 7 miesięcy temu #6921 by bert
Część Mike,
Oto obliczenie, którego potrzebujesz.
Przechowuj go na swoim iCloud Drive, głównym katalogu, abyś mógł go łatwo zlokalizować w następnym kroku

Z karty obecności > dodaj kolumnę > Wiele kolumn > Importuj szablon i wybierz ten plik

Załącznik:

Nazwa pliku: Frekwencja...n.idoceo
Rozmiar pliku:1 KB

Załączniki:
Więcej
Rok 7 7 miesięcy temu #6922 by mread
Bercie,

Nie mogę ci powiedzieć, jak przydatne będzie to rozwiązanie, ponieważ dowiaduję się coraz więcej o funkcjonalności i mocy tej aplikacji. Możliwość znalezienia rozwiązania tej prośby pozwala mi na natychmiastowe przekazanie informacji zwrotnej studentom, innym instruktorom zespołu itp. BEZ konieczności logowania się do oficjalnej usługi rejestrowania ocen/obecności na uczelni.

Obliczenia iDoceo pasują „idealnie” do danych uczelni!

Człowieku, jesteś czarodziejem w tych sprawach i jestem pewien, że cieszę się, że znalazłem to w App Store. Sława.

BTW… opublikowałem 10-startową recenzję w App Store.

Pozdrawiam,

Mike
Następujący użytkownicy podziękowali: bert