- Otrzymane podziękowania: 2
Automatycznie dodaj procent obecności do komórki kolumny.
- mread
- Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
Rok 7 7 miesięcy temu #6920
by mread
Automatycznie dodaj procent obecności do komórki kolumny. został stworzony przez mread
Czy istnieje sposób automatycznego wstawiania% frekwencji ucznia do komórki kolumny? Na przykład codziennie sprawdzam obecność na kursie. Jeśli dwukrotnie stuknę nazwisko ucznia w zakładkę, na której śledzę frekwencję, a następnie wybiorę „Obecność”, w oknie zostanie wyświetlony okrągły wykres z procentową frekwencją ucznia, w tym przykładzie powiedzmy, że wynosi on 84%.
Chciałbym pokazać 84% w komórce w innej kolumnie na innej karcie. Czy mogę przechwycić tę wartość, a następnie wstawić wartość procentową do komórki znajdującej się na innej karcie?
Nie jestem pewien, czy dobrze to wyjaśniłem, czy nie. Proszę daj mi znać.
Mike
Chciałbym pokazać 84% w komórce w innej kolumnie na innej karcie. Czy mogę przechwycić tę wartość, a następnie wstawić wartość procentową do komórki znajdującej się na innej karcie?
Nie jestem pewien, czy dobrze to wyjaśniłem, czy nie. Proszę daj mi znać.
Mike
- bert
- Niekatywne
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 749
Rok 7 7 miesięcy temu #6921
by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Automatycznie dodaj procent obecności do komórki kolumny.
Część Mike,
Oto obliczenie, którego potrzebujesz.
Przechowuj go na swoim iCloud Drive, głównym katalogu, abyś mógł go łatwo zlokalizować w następnym kroku
Z karty obecności > dodaj kolumnę > Wiele kolumn > Importuj szablon i wybierz ten plik
Oto obliczenie, którego potrzebujesz.
Przechowuj go na swoim iCloud Drive, głównym katalogu, abyś mógł go łatwo zlokalizować w następnym kroku
Z karty obecności > dodaj kolumnę > Wiele kolumn > Importuj szablon i wybierz ten plik
- mread
- Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
Rok 7 7 miesięcy temu #6922
by mread
Odpowiedzi udzielił mread na temat Automatycznie dodaj procent obecności do komórki kolumny.
Bercie,
Nie mogę ci powiedzieć, jak przydatne będzie to rozwiązanie, ponieważ dowiaduję się coraz więcej o funkcjonalności i mocy tej aplikacji. Możliwość znalezienia rozwiązania tej prośby pozwala mi na natychmiastowe przekazanie informacji zwrotnej studentom, innym instruktorom zespołu itp. BEZ konieczności logowania się do oficjalnej usługi rejestrowania ocen/obecności na uczelni.
Obliczenia iDoceo pasują „idealnie” do danych uczelni!
Człowieku, jesteś czarodziejem w tych sprawach i jestem pewien, że cieszę się, że znalazłem to w App Store. Sława.
BTW… opublikowałem 10-startową recenzję w App Store.
Pozdrawiam,
Mike
Nie mogę ci powiedzieć, jak przydatne będzie to rozwiązanie, ponieważ dowiaduję się coraz więcej o funkcjonalności i mocy tej aplikacji. Możliwość znalezienia rozwiązania tej prośby pozwala mi na natychmiastowe przekazanie informacji zwrotnej studentom, innym instruktorom zespołu itp. BEZ konieczności logowania się do oficjalnej usługi rejestrowania ocen/obecności na uczelni.
Obliczenia iDoceo pasują „idealnie” do danych uczelni!
Człowieku, jesteś czarodziejem w tych sprawach i jestem pewien, że cieszę się, że znalazłem to w App Store. Sława.
BTW… opublikowałem 10-startową recenzję w App Store.
Pozdrawiam,
Mike
Następujący użytkownicy podziękowali: bert