Opcje eksportu raportu XLS

Więcej
Rok 8 10 miesięcy temu #6306 by james.me.robinson
Zgłoś eksport XLS nie działa w pełni został stworzony przez james.me.robinson
Cześć Bert,
Próbuję wyeksportować moje adnotacje tekstowe jako plik XLS, ale żaden tekst nie pojawia się w arkuszu kalkulacyjnym Excel. Zaznaczyłem, aby zawierały adnotacje, a także wypróbowałem komórkę zapisu jako tekst.
Czy jest coś jeszcze, co powinienem zrobić?
James
Więcej
Rok 8 10 miesięcy temu #6307 by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Zgłoś eksport XLS nie działa w pełni
Hi James,
Właśnie to nagrałem, spójrz na to i daj mi znać, jeśli zauważysz różnicę.
Film przedstawia zarówno Numbers, jak i Excel

Więcej
Rok 8 10 miesięcy temu #6308 by james.me.robinson
Odpowiedzi udzielił james.me.robinson na temat Zgłoś eksport XLS nie działa w pełni
Cześć Bert,
Wygląda na to, że opcja XLSX oznacza, że ​​komentarze nie pojawiają się w arkuszu kalkulacyjnym, ale działa, gdy ta opcja nie jest zaznaczona.

Czy istnieje sposób na wyeksportowanie tych adnotacji jako tekstu, abym mógł przesłać korespondencję seryjną do formatu do wydrukowania? Chcę mieć możliwość umieszczania adnotacji całej klasy w tabeli, abym mógł je wyciąć i wkleić do książek, zamiast osobnej strony dla każdego ucznia.
Więcej
Rok 8 10 miesięcy temu #6309 by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Zgłoś eksport XLS nie działa w pełni
Zamiast tego użyj eksportu CSV. Utworzy dodatkową kolumnę z adnotacjami obok każdej rzeczywistej kolumny w dzienniku ocen
Następujący użytkownicy podziękowali: james.me.robinson
Więcej
Rok 8 10 miesięcy temu #6310 by james.me.robinson
Odpowiedzi udzielił james.me.robinson na temat Zgłoś eksport XLS nie działa w pełni
Dzięki Bert,
Spróbuje tego teraz.
Więcej
Rok 8 10 miesięcy temu #6336 by james.me.robinson
Cześć Bert,

Plik CSV robi dokładnie to, czego potrzebuję, poza formatowaniem (takim jak punktory lub podziały linii) nie pojawia się w pliku CSV. Czy istnieje ustawienie, które oznaczałoby, że formatowanie zostanie przeniesione?

Jaka jest różnica między CSV1, SCV2 i CSV3 w opcjach?