- Otrzymane podziękowania: 4
Udostępnianie szablonów ocen
- Emilie
- Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
Rok 10 2 miesięcy temu #5180
by Emilie
Udostępnianie szablonów ocen został stworzony przez Emilie
Cześć Bert,
Próbowałem udostępnić mój szablon ocen innym nauczycielom w ramach INSET, który prowadzę, na temat konfigurowania ocen i obliczeń itp., ale nie mogę tego zrobić
Czy istnieje sposób, aby to zrobić, czy po prostu muszę poprosić ich, aby zrobili to sami w ramach przygotowań do spotkania?
Dziękuję za pomoc,
Emilie
Próbowałem udostępnić mój szablon ocen innym nauczycielom w ramach INSET, który prowadzę, na temat konfigurowania ocen i obliczeń itp., ale nie mogę tego zrobić
Czy istnieje sposób, aby to zrobić, czy po prostu muszę poprosić ich, aby zrobili to sami w ramach przygotowań do spotkania?
Dziękuję za pomoc,
Emilie
- bert
- Niekatywne
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 749
Rok 10 2 miesięcy temu - Rok 10 2 miesięcy temu #5181
by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Udostępnianie szablonów ocen
Witaj Emilio,
Jeśli chcesz udostępnić tylko oceny, wykonaj następujące czynności:
- Utwórz nową klasę bez uczniów
- Dodaj kolumnę dla każdego rodzaju ocen, które chcesz udostępnić. Upewnij się, że „Rodzaj ocen” jest ustawiony tak, aby iDoceo wiedziało, co chcesz uwzględnić w szablonie.
- Teraz dotknij Eksportuj > Udostępnij > Bieżąca karta
Teraz będziesz mógł wysłać ten szablon pocztą e-mail lub zapisać go w wysyłaniu pocztą e-mail lub przechowywać w innym miejscu.
Aby zaimportować go do innego iDoceo, dotknij pliku (z poczty lub innej aplikacji) i „Otwórz w” iDoceo
Jeśli chcesz udostępnić tylko oceny, wykonaj następujące czynności:
- Utwórz nową klasę bez uczniów
- Dodaj kolumnę dla każdego rodzaju ocen, które chcesz udostępnić. Upewnij się, że „Rodzaj ocen” jest ustawiony tak, aby iDoceo wiedziało, co chcesz uwzględnić w szablonie.
- Teraz dotknij Eksportuj > Udostępnij > Bieżąca karta
Teraz będziesz mógł wysłać ten szablon pocztą e-mail lub zapisać go w wysyłaniu pocztą e-mail lub przechowywać w innym miejscu.
Aby zaimportować go do innego iDoceo, dotknij pliku (z poczty lub innej aplikacji) i „Otwórz w” iDoceo
Ostatnio zmieniany: 10 lata 2 miesiąc temu przez bert.
- Emilie
- Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
Rok 10 2 miesięcy temu #5182
by Emilie
Odpowiedzi udzielił Emilie na temat Udostępnianie szablonów ocen
Ach ok, więc właściwie masz pustą klasę z kolumnami zawierającymi różne oceny, które chcesz udostępnić, a system ocen jest eksportowany wraz z klasą, gdy go udostępniasz.
Czy system ocen pozostaje w arkuszu ocen innego użytkownika iDoceo?
To jest fantastyczne! Cieszę się, że zapytałem, to znacznie ułatwi mi pracę Dziękuję Ci!
Emilie
Czy system ocen pozostaje w arkuszu ocen innego użytkownika iDoceo?
To jest fantastyczne! Cieszę się, że zapytałem, to znacznie ułatwi mi pracę Dziękuję Ci!
Emilie
- bert
- Niekatywne
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 749
Rok 10 2 miesięcy temu #5183
by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Udostępnianie szablonów ocen
Tak, to jest to.
Podczas importowania tego szablonu iDoceo doda brakujące typy ocen do arkusza ocen użytkownika.
Później możesz usunąć te nowe zajęcia.
Podczas importowania tego szablonu iDoceo doda brakujące typy ocen do arkusza ocen użytkownika.
Później możesz usunąć te nowe zajęcia.
Następujący użytkownicy podziękowali: Emilie, Dennis Goedbloed
- Emilie
- Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
Rok 10 2 miesięcy temu #5184
by Emilie
Odpowiedzi udzielił Emilie na temat Udostępnianie szablonów ocen
:woohoo: