- Otrzymane podziękowania: 0
Użyj rang, aby pogrupować uczniów
- Czerwona_cytryna29
-
Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
Rok 10 9 miesięcy temu - Rok 10 9 miesięcy temu #4638
by Czerwona_cytryna29
Użyj rang, aby pogrupować uczniów został stworzony przez Czerwona_cytryna29
Czy można podzielić uczniów na trzy grupy na podstawie ich rankingu, np. według oceny docelowej lub aktualnej? Być może przy użyciu niestandardowej oceny dla niskich, średnich i wysokich umiejętności?
Ostatnio zmieniany: 10 lata 9 miesiąc temu przez Czerwona_cytryna29.
- bert
-
- Niekatywne
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 749
Rok 10 9 miesięcy temu #4639
by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Użyj rang, aby pogrupować uczniów
Witaj Red_lemon29, jeśli już utworzyłeś tę kolumnę, która zawiera tę ocenę docelową: dotknij i przytrzymaj nagłówek ucznia > Sortuj > Kolumna
Możesz także ustawić nową ocenę (Ekran główny > typy ocen (na linijce) > Dodaj z tekstami o niskich / średnich / wysokich umiejętnościach. Zastosuj na przykład 0% - 50% i 100%, aby rozróżnić to w konfiguracji ocen.
Inną możliwą opcją byłoby dodanie oceny docelowej w polu Grupa każdego ucznia. Umożliwi to łatwe sortowanie według grup z tą samą opcją, o której mowa w pierwszym punkcie.
Wadą tego podejścia jest to, że nie będziesz mógł korzystać z nowych funkcji rankingu i porównywania dostępnych w naszej następnej aktualizacji 3.1 Zdecydowanie sugerowałbym dodanie określonej kolumny.
Poniżej znajduje się obraz przedstawiający nasze opcje rankingu i porównania w działaniu
Możesz także ustawić nową ocenę (Ekran główny > typy ocen (na linijce) > Dodaj z tekstami o niskich / średnich / wysokich umiejętnościach. Zastosuj na przykład 0% - 50% i 100%, aby rozróżnić to w konfiguracji ocen.
Inną możliwą opcją byłoby dodanie oceny docelowej w polu Grupa każdego ucznia. Umożliwi to łatwe sortowanie według grup z tą samą opcją, o której mowa w pierwszym punkcie.
Wadą tego podejścia jest to, że nie będziesz mógł korzystać z nowych funkcji rankingu i porównywania dostępnych w naszej następnej aktualizacji 3.1 Zdecydowanie sugerowałbym dodanie określonej kolumny.
Poniżej znajduje się obraz przedstawiający nasze opcje rankingu i porównania w działaniu
- Czerwona_cytryna29
-
Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
Rok 10 9 miesięcy temu - Rok 10 9 miesięcy temu #4665
by Czerwona_cytryna29
Odpowiedzi udzielił Czerwona_cytryna29 na temat Użyj rang, aby pogrupować uczniów
Cześć Bert,
Dzięki za odpowiedzi. Ustawiłem kolumnę rankingu i nowy typ oceny, ale obliczenie rankingu zwraca wartość bezwzględną. Jeśli włączę opcję percentyla, typ oceny nadal będzie używał rangi bezwzględnej. Czy można to jakoś obejść?
Edycja - poradziłem sobie! Przekonwertowałem rangę na ogólną ocenę liczbową 1 do klasy wielkości, a następnie przekonwertowałem ją na ocenę grupującą. Byłoby dobrze, aby w następnej aktualizacji uzyskać rangę w procentach zamiast wyświetlania obok wartości bezwzględnej. W ten sposób można to zrobić w jednej kolumnie.
Cheers.
Dzięki za odpowiedzi. Ustawiłem kolumnę rankingu i nowy typ oceny, ale obliczenie rankingu zwraca wartość bezwzględną. Jeśli włączę opcję percentyla, typ oceny nadal będzie używał rangi bezwzględnej. Czy można to jakoś obejść?
Edycja - poradziłem sobie! Przekonwertowałem rangę na ogólną ocenę liczbową 1 do klasy wielkości, a następnie przekonwertowałem ją na ocenę grupującą. Byłoby dobrze, aby w następnej aktualizacji uzyskać rangę w procentach zamiast wyświetlania obok wartości bezwzględnej. W ten sposób można to zrobić w jednej kolumnie.
Cheers.
Ostatnio zmieniany: 10 lata 9 miesiąc temu przez Czerwona_cytryna29.
- bert
-
- Niekatywne
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 749
Rok 10 9 miesięcy temu #4669
by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Użyj rang, aby pogrupować uczniów
Dzięki za opublikowanie obejścia Red_lemon29. Zobaczę, czy możemy coś z tym zrobić w naszej następnej dużej aktualizacji.
pozdrowienia
PS: Jeśli ktoś inny zatrzyma się przy tym poście i potrzebuje podobnego rozwiązania, napisz do nas tutaj, abyśmy mogli zagłosować na tę prośbę
pozdrowienia
PS: Jeśli ktoś inny zatrzyma się przy tym poście i potrzebuje podobnego rozwiązania, napisz do nas tutaj, abyśmy mogli zagłosować na tę prośbę