- Otrzymane podziękowania: 0
Przesuwanie okna edytora.
- Mops1981
-
Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
Rok 10 8 miesięcy temu #4628
by Mops1981
Przesuwanie okna edytora. został stworzony przez Mops1981
Proszę o pomoc!
Kiedy edytuję kolumny uczniów, wyświetlane pole edycji blokuje poprzednią kolumnę. Czy istnieje sposób na przesunięcie go w prawo, aby nie zakrywał kolumny po lewej stronie?
Ponadto, czy istnieje sposób zablokowania klawiatury, tak aby pozostawała na ekranie numerycznym lub wielkimi literami, zamiast zmieniać ją dla każdego ucznia?
Dzięki,
S
Kiedy edytuję kolumny uczniów, wyświetlane pole edycji blokuje poprzednią kolumnę. Czy istnieje sposób na przesunięcie go w prawo, aby nie zakrywał kolumny po lewej stronie?
Ponadto, czy istnieje sposób zablokowania klawiatury, tak aby pozostawała na ekranie numerycznym lub wielkimi literami, zamiast zmieniać ją dla każdego ucznia?
Dzięki,
S
- bert
-
- Niekatywne
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 749
Rok 10 8 miesięcy temu #4629
by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Przesuwanie okna edytora.
Witam,
Pozycja edytora tekstu jest ustalana automatycznie. Obawiam się, że nie ma ustawienia umożliwiającego zmianę tego zachowania.
Jeśli pole edycji zakrywa lewą kolumnę, spróbuj przewinąć dziennik ocen w lewo, tak aby po prawej stronie było więcej miejsca. Spowoduje to wyświetlenie pola edycji po przeciwnej stronie dziennika ocen.
Dodatkowo, jeśli wprowadzasz tylko liczby, powinieneś rozważyć użycie klawiatury numerycznej jako edytora: Kliknij dwukrotnie nagłówek kolumny > Edytor > Klawiatura numeryczna.
Oto pełna lista redaktorów
Mam nadzieję że to pomoże!
Pozycja edytora tekstu jest ustalana automatycznie. Obawiam się, że nie ma ustawienia umożliwiającego zmianę tego zachowania.
Jeśli pole edycji zakrywa lewą kolumnę, spróbuj przewinąć dziennik ocen w lewo, tak aby po prawej stronie było więcej miejsca. Spowoduje to wyświetlenie pola edycji po przeciwnej stronie dziennika ocen.
Dodatkowo, jeśli wprowadzasz tylko liczby, powinieneś rozważyć użycie klawiatury numerycznej jako edytora: Kliknij dwukrotnie nagłówek kolumny > Edytor > Klawiatura numeryczna.
Oto pełna lista redaktorów
Mam nadzieję że to pomoże!
Następujący użytkownicy podziękowali: Mops1981
- Mops1981
-
Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
Rok 10 8 miesięcy temu #4630
by Mops1981
Odpowiedzi udzielił Mops1981 na temat Przesuwanie okna edytora.
Dodałem kilka kolumn, co zmusiło je do przeniesienia!
Dzięki Twoim wskazówkom odkryłem, jak zmienić edytor!
To proste, jeśli wiesz jak
Dzięki Twoim wskazówkom odkryłem, jak zmienić edytor!
To proste, jeśli wiesz jak