Używanie warunków „jeśli” w dzienniku ocen

Więcej
Rok 11 5 miesięcy temu #3891 by smiffy
Używanie warunków „jeśli” w dzienniku ocen został stworzony przez smiffy
Cześć, konfiguruję dziennik ocen i mam zaimportowaną kolumnę danych, która przedstawia docelową ocenę ucznia na koniec roku. Idealnie byłoby móc porównać aktualną kolumnę ocen i tę kolumnę ocen docelowych i obliczyć \ zgłosić, czy uczeń pracuje obecnie poniżej, nad lub powyżej celu. Wszystkie oceny są oparte na tekście (brytyjski system poziomów i podpoziomów 3a, 3b, 3c, 4a, 4b, 4c itd.), ale udało mi się wypracować wartość procentową dla każdego z nich, aby można było na nich wykonać obliczenia (np. średnia ocen z wieloczęściowego projektu). Nie udało mi się ustalić, czy mogę dokonać takiego porównania „jeśli”. Czy da się to zrobić?
Więcej
Rok 11 5 miesięcy temu #3895 by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Używanie warunków „jeśli” w dzienniku ocen
Wypróbuj ten szablon, użyj iDoceo „Otwórz w”.
Hasło to 1111
Załączniki:
Więcej
Rok 11 5 miesięcy temu #3949 by smiffy
Odpowiedzi udzielił smiffy na temat Używanie warunków „jeśli” w dzienniku ocen
Cudowny! Bardzo dziękuję! Wypróbowałem to z moim brytyjskim systemem poziomów i udało mi się sprawić, by działał pomyślnie. Jest to bardzo potężna funkcja dla mojej szkoły, w której zrozumienie, czy cele są osiągane, jest ważnym celem. Dzięki.
Więcej
Rok 10 9 miesięcy temu #4618 by Emilie
Odpowiedzi udzielił Emilie na temat Używanie warunków „jeśli” w dzienniku ocen
Witaj!
Podnoszę ten wątek, ponieważ uważam, że jest to świetna funkcja, o której nie wiedziałem. Pobrałem plik, ale wydaje mi się, że nie działa tak, jak jest. Nie jestem pewien, czy to dlatego, że usunąłem niektóre szablony dzienników ocen, czy nie, ale automatycznie wybiera jeden, który utworzyłem, w wyniku czego moje pierwsze 2 komórki obliczeń są puste, ostatnia pokazuje „b” w czerwona komórka, którą zakładam, że jest poprawna.
Czy jest jakaś szansa, że ​​mógłbyś wyjaśnić, jak „zrobić” formuły na ocenę?
Dziękuję Ci!
Więcej
Rok 10 9 miesięcy temu #4619 by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Używanie warunków „jeśli” w dzienniku ocen
Witaj Emilio,
Nasza następna wersja, iDoceo 3.1, będzie zawierała nowe obliczenia o nazwie „Obliczenia - porównanie”, które będą działać od razu po wyjęciu z pudełka.
Będziesz mógł porównać dwie kolumny (tj. wynik/cel), kolumnę ze średnią, medianą lub określoną wartością.
Szablon w tym wątku był oferowany jako obejście, dopóki nie opracowaliśmy lepszego rozwiązania. Myślę, że bardziej produktywne będzie poczekanie, aż aktualizacja będzie gotowa! Zajmie to jeszcze tylko około 10 dni.
Znajdziesz tutaj pełna lista nowych funkcji

pozdrowienia
Następujący użytkownicy podziękowali: Emilie
Więcej
Rok 10 9 miesięcy temu #4624 by Emilie
Odpowiedzi udzielił Emilie na temat Używanie warunków „jeśli” w dzienniku ocen
Merci beaucoup! Konserwator, j'ai vraiment nienawidzę! :)