- Otrzymane podziękowania: 1
Import - nazwy nie są rozpoznawane
- Brettm
- Autor
- Niekatywne
Mniej
Więcej
Rok 9 8 miesięcy temu #5304
by Brettm
Import - nazwy nie są rozpoznawane został stworzony przez Brettm
Zaimportowałem moją klasę i ich zdjęcia z wielkim sukcesem - dziękuję za tę elastyczność w świetnym produkcie.
Próbuję teraz dodać „Poziom czytania” do ich danych. Nazwiska uczniów nie są rozpoznawane, więc podczas importowania tworzone są zduplikowane nazwiska.
Próbowałem utworzyć pierwszą kolumnę plików xls tylko z imieniem ucznia. To stworzyło duplikaty, więc spróbowałem pełnego imienia i nazwiska - ten sam problem. Potem tylko nazwisko - wszystko bez powodzenia, ponieważ nadal otrzymuję duplikaty bez względu na format, w jakim tworzę pierwszą kolumnę.
Jakieś przemyślenia proszę?
Moje podziękowania,
Brett
Próbuję teraz dodać „Poziom czytania” do ich danych. Nazwiska uczniów nie są rozpoznawane, więc podczas importowania tworzone są zduplikowane nazwiska.
Próbowałem utworzyć pierwszą kolumnę plików xls tylko z imieniem ucznia. To stworzyło duplikaty, więc spróbowałem pełnego imienia i nazwiska - ten sam problem. Potem tylko nazwisko - wszystko bez powodzenia, ponieważ nadal otrzymuję duplikaty bez względu na format, w jakim tworzę pierwszą kolumnę.
Jakieś przemyślenia proszę?
Moje podziękowania,
Brett
- bert
- Niekatywne
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 749
Rok 9 8 miesięcy temu #5306
by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Import - nazwy nie są rozpoznawane
Witaj Brett,
Przed dołączeniem danych musisz wyczyścić kosz dla tej konkretnej klasy (lub wszystkich)
Na ekranie głównym iDoceo stuknij w Kosz (na linijce) > Uczniowie > Wymaż wszystko.
Teraz będzie można importować dane i nie będą one powielać nazw.
Imiona muszą dokładnie pasować do nazw klas - w tym imienia i nazwiska - ale myślę, że już to robisz.
pozdrowienia
Przed dołączeniem danych musisz wyczyścić kosz dla tej konkretnej klasy (lub wszystkich)
Na ekranie głównym iDoceo stuknij w Kosz (na linijce) > Uczniowie > Wymaż wszystko.
Teraz będzie można importować dane i nie będą one powielać nazw.
Imiona muszą dokładnie pasować do nazw klas - w tym imienia i nazwiska - ale myślę, że już to robisz.
pozdrowienia
Następujący użytkownicy podziękowali: Brettm