- Otrzymane podziękowania: 0
Rubryka: Dodaj wiersz dotyczący spóźnionej pracy. Czy to możliwe?
- ajacksonjr52
- Autor
- Niekatywne
Mniej
Dowiedz się więcej
4 miesięcy 3 tydzień temu #30955
by ajacksonjr52
Rubryka: Dodaj wiersz dotyczący spóźnionej pracy. Czy to możliwe? został stworzony przez ajacksonjr52
Cześć,
Na rubryce, po dopisaniu do dziennika ocen, mogę podać termin. Mam uczniów oddających rzeczy po rubryce. To jest minus 10% każdego dnia przez 3 dni. Po 30% jest to zero. Jak dodać to do mojej rubryki? Czy można to dodać do rubryki? Na przykład chcę kliknąć, że jest na czas (Tak, 1 = 10%, 2 = 20%, 3 = 30%).
Myślę, że musiałbym zrobić kolumnę, w której ikony mają wartość i formalność, która to rozpoznaje i wykona obliczenia. Jeśli tak, jak miałbym to zrobić?
Jackson
Na rubryce, po dopisaniu do dziennika ocen, mogę podać termin. Mam uczniów oddających rzeczy po rubryce. To jest minus 10% każdego dnia przez 3 dni. Po 30% jest to zero. Jak dodać to do mojej rubryki? Czy można to dodać do rubryki? Na przykład chcę kliknąć, że jest na czas (Tak, 1 = 10%, 2 = 20%, 3 = 30%).
Myślę, że musiałbym zrobić kolumnę, w której ikony mają wartość i formalność, która to rozpoznaje i wykona obliczenia. Jeśli tak, jak miałbym to zrobić?
Jackson
Proszę Zaloguj Się or Utwórz konto aby włączyć się do rozmowy.
- stephane.soulat
- Niekatywne
Mniej
Dowiedz się więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
4 miesiące 4 godzin temu - 4 miesiące 4 godzin temu #30991
by stephane.soulat
Odpowiedzi udzielone przez stephane.soulat na temat Rubryka: Dodaj wiersz dotyczący spóźnionej pracy. Czy to możliwe?
Witam,
Si j'ai bien compris l'idée est de retirer des points à une note obtenue dans une rubrique si le travail est rendu en retard.
je vois deux possibilités:
Si j'ai bien compris l'idée est de retirer des points à une note obtenue dans une rubrique si le travail est rendu en retard.
je vois deux possibilités:
- la 1ere, manuelle: au jouter une ligne dans la rubrique en cochant l'option «ne pas tenir compte des case vides». Une fois que l'élève rend sa copie, c'est à vous de cliquer sur la note de l'élève pour rouvrir la rubrique et attribuer le nombre de points korespondent à la date de rendu.
- 2e possibilité, automatique : créer une colonne de calcul dans le carnet de note avec la fonction ELAPSEDDAYS : j'ai commencé la formule pour le 1er cas avec -10% pour un jour de retard, il faut faire de même avant le « , Eval ) » en ajoutant les condition 2 et 3 jours de retard
Załączniki:
Ostatnia edycja: 4 miesięcy 4 godzin temu przez stephane.soulat.
Następujący użytkownicy podziękowali: bert, Elbowleeyo
Proszę Zaloguj Się or Utwórz konto aby włączyć się do rozmowy.