Rubryka: Dodaj wiersz dotyczący spóźnionej pracy. Czy to możliwe?

Dowiedz się więcej
4 miesięcy 3 tydzień temu #30955 by ajacksonjr52
Cześć,

Na rubryce, po dopisaniu do dziennika ocen, mogę podać termin. Mam uczniów oddających rzeczy po rubryce. To jest minus 10% każdego dnia przez 3 dni. Po 30% jest to zero. Jak dodać to do mojej rubryki? Czy można to dodać do rubryki? Na przykład chcę kliknąć, że jest na czas (Tak, 1 = 10%, 2 = 20%, 3 = 30%). 

Myślę, że musiałbym zrobić kolumnę, w której ikony mają wartość i formalność, która to rozpoznaje i wykona obliczenia. Jeśli tak, jak miałbym to zrobić?

Jackson

Proszę Zaloguj Się or Utwórz konto aby włączyć się do rozmowy.

Dowiedz się więcej
4 miesiące 4 godzin temu - 4 miesiące 4 godzin temu #30991 by stephane.soulat
Odpowiedzi udzielone przez stephane.soulat na temat Rubryka: Dodaj wiersz dotyczący spóźnionej pracy. Czy to możliwe?
Witam, 
Si j'ai bien compris l'idée est de retirer des points à une note obtenue dans une rubrique si le travail est rendu en retard. 
je vois deux possibilités: 
  • la 1ere, manuelle: au jouter une ligne dans la rubrique en cochant l'option «ne pas tenir compte des case vides». Une fois que l'élève rend sa copie, c'est à vous de cliquer sur la note de l'élève pour rouvrir la rubrique et attribuer le nombre de points korespondent à la date de rendu. 
  • 2e possibilité, automatique : créer une colonne de calcul dans le carnet de note avec la fonction ELAPSEDDAYS : j'ai commencé la formule pour le 1er cas avec -10% pour un jour de retard, il faut faire de même avant le « , Eval ) » en ajoutant les condition 2 et 3 jours de retard 
Załączniki:
Ostatnia edycja: 4 miesięcy 4 godzin temu przez stephane.soulat.
Następujący użytkownicy podziękowali: bert, Elbowleeyo

Proszę Zaloguj Się or Utwórz konto aby włączyć się do rozmowy.