Pliki znikają podczas synchronizacji lub kopiowania z innej daty

Więcej
1 rok 5 miesiące temu #30897 by HL
Witam wszystkich,

Mam problem z moimi plikami podczas synchronizacji lub kopiowania planu lekcji zawierającego pliki z innego terminu lub zajęć. 
Dość często zdarzało mi się, że podczas jednej z wyżej wymienionych akcji gubiłem pliki. Planer nadal pokazuje je jako istniejące, ale kiedy próbuję je otworzyć w planerze lub za pomocą opcji „ostatnie pliki”, podgląd pokazuje tylko okno z nazwą pliku.

Właściwy plik nadal istnieje na moim innym urządzeniu (kiedy problem wystąpił podczas synchronizacji) lub w oryginalnej dacie w planerze (kiedy wystąpił podczas procesu kopiowania). 

Czy jest coś, co mogę z tym zrobić? To bardzo irytujące, aby zawsze sprawdzać, czy wszystkie pliki istnieją.
Załączniki:
Więcej
1 rok 5 miesiące temu - 1 rok 5 miesiące temu #30898 by bert
Witaj HL,
 Czy przypadkiem edytujesz/dodajesz adnotacje do tych plików?
 W systemie iOS/macOS firmy Apple występuje błąd, który próbujemy załatać, ale jest on związany z adnotacjami.
 Jeśli możesz podać dodatkowe informacje, zrób to, aby wesprzeć @ idoceo.net
EDYCJA: Kolejne pytanie, czy zweryfikowałeś, że masz wolne miejsce na swoim koncie iCloud?
Ostatnio zmieniany: 1 rok 5 miesiące temu przez bert.
Więcej
1 rok 5 miesiące temu #30899 by HL
Dzięki za szybką odpowiedź. Mój iCloud nadal ma 2.1 GB miejsca i bez problemów przechowuje inne pliki. Problem pojawiał się również przy oryginalnych plikach bez jakiejkolwiek formy edycji. Chyba napiszę maila do supportu.
Więcej
1 rok 5 miesiące temu #30900 by bert
To ja również na wsparciu HL, po prostu napisz do mnie, jeśli możesz podać dodatkowe informacje, abym mógł je odtworzyć po mojej stronie.