Planista i okresy

Więcej
Rok 9 11 miesięcy temu #5374 by Scvales
Planer i okresy doprowadzają mnie do szału! został stworzony przez Scvales
Mój harmonogram jest zaplanowany, z godziną rejestracji, 2 godzinami, przerwą, 1 godziną, porą obiadową, 2 godzinami. Kiedy dodaję notatkę w dzienniku zajęć, planista nazywa je niewłaściwymi imionami. Wydaje się, że nie ma znaczenia, ile mam aktywnych okresów ani jak się nazywają... Mój ostatni okres w ciągu dnia nazywa się okresem 1?!

Uwielbiam tę aplikację, ale nie mogę wymyślić, jak korzystać z obu trybów pracy razem. Mogę dostarczyć zdjęcia, jeśli nie rozumiesz, co się dzieje? Dzięki, jeśli możesz pomóc!
Więcej
Rok 9 11 miesięcy temu #5375 by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Planer i okresy doprowadzają mnie do szału!
Witaj Scvales,
Okres jest przypisywany podczas konfigurowania harmonogramu.
Jeśli otworzysz określony tydzień, dotknij i przytrzymaj zajęcia > Edytuj . Zobaczysz ten, który skonfigurowałeś.
Harmonogram uwzględni czas rozpoczęcia/zakończenia wszystkich Twoich zajęć, ale nie przypisany mu okres, a planista uwzględni okres, ale nie jego czas rozpoczęcia/zakończenia. Domyślam się, że wokół tego jest zamieszanie.
Kolejność Twoich okresów pokazana w terminarzu będzie zawsze taka sama, bez względu na to, jak skonfigurujesz godziny rozpoczęcia/zakończenia. Rzeczywista kolejność jest pokazana w Ustawieniach / Planerze. Domyślnie przechodzi od Okresu 1 do 20, ale domyślam się, że zmieniłeś nazwy na coś bardziej znaczącego.
Jeśli nadal nie możesz tego rozwiązać, daj mi znać.

pozdrowienia
Więcej
Rok 9 11 miesięcy temu #5377 by Scvales
Odpowiedzi udzielił Scvales na temat Planer i okresy doprowadzają mnie do szału!
Dzięki, jakoś załatwione. Wow, to wydaje się być najdziwniejszą rzeczą! Skonfigurowałem plan lekcji w łatwym trybie pracy i nie daje to żadnej opcji. Teraz, kiedy przechodzę do innego trybu pracy i edytuję je, czasami po prostu usuwam losowe okresy z mojego planu lekcji. To jest bardzo irytujące! Myślałem, że posortowałem to przy użyciu powyższej metody, ale kiedy przełączysz się z powrotem, domyślnie wracają ...

Dziękuję za próbę pomocy
Więcej
Rok 9 11 miesięcy temu #5378 by Scvales
Odpowiedzi udzielił Scvales na temat Planer i okresy doprowadzają mnie do szału!
Tak, to po prostu nie działa... Próbowałem wiele razy i kiedy zmieniam nazwę kropki, naciskam Zapisz i usuwa kropkę poniżej. Dlaczego nie możesz po prostu nazwać okresów w trybie prostym?!
Więcej
Rok 9 11 miesięcy temu - Rok 9 11 miesięcy temu #5379 by bert
Odpowiedzi udzielił bert na temat Planer i okresy doprowadzają mnie do szału!