Hvordan sikkerhetskopiere og gjenopprette dataene dine

Lag en sikkerhetskopi av informasjonen din

Den eneste måten å holde dataene dine trygge på er gjennom en sikkerhetskopi laget fra iDoceo.

Den komplette prosessen for å ta en sikkerhetskopi av alle dataene dine er som følger:
Hovedmeny > innstillinger > Gjenopprette fra sikkerhetskopi > Manuell sikkerhetskopiering > Tilordne en passord > Velg hvor du ønsker å lagre sikkerhetskopifilen > Backup.

Dette er en manuell sikkerhetskopi, noe som betyr at du må gjøre det selv hver gang. Det anbefales at du gjør en med jevne mellomrom eller når du vil sikre dataene du har nå.
 
Det er ingen annen måte å beskytte dataene dine på i iDoceo.
iDoceos sikkerhetskopi
iDoceo-data er ikke inkludert i Apples automatiske iCloud-sikkerhetskopier eller iTunes-sikkerhetskopier. Hvis du gjenoppretter en av disse, vil iDoceo vises som ny, uten data. Det anbefales at du foretar manuell sikkerhetskopiering av iDoceo regelmessig og spesielt før du endrer eller tilbakestiller enheten.

Sikkerhetskopier dataene dine: Alternativene iDoceo tilbyr

iDoceo tilbyr tre alternativer for hvor du kan lagre sikkerhetskopiene:
1
Oppbevar dem i sky (Dropbox, Google Drive, OneDrive for Business, iCloud, WebDAV).
2
I en lokal server (WebDAV) hjemme eller på skolen.
3
Lokalt offline hvor som helst du vil bruke alternativetTil andre steder, for eksempel en USB, din Mac, iPad eller iPhone, en harddisk, blant andre.
4
Andre steder som ikke er oppført her: med alternativet Til andre steder du kan også lagre sikkerhetskopier i skytjenester som ikke er oppført her.
iDoceos sikkerhetskopi

Sikkerhetskopieringspassord

Det siste alternativet i bildet ovenfor er "Passord for sikkerhetskopieringsarkiv", klikk på det for å skrive inn passordet du vil bruke med sikkerhetskopiene.

Du må angi et passord før du tar sikkerhetskopi hvis du ikke har gjort det før, da det vil være dette passordet som iDoceo ber om når du vil gjenopprette den sikkerhetskopien.

Du kan endre passordet, men det vil bare påvirke sikkerhetskopier laget fra det tidspunktet og utover, eldre sikkerhetskopier vil kreve det gamle passordet.

Hvis du gjenoppretter en sikkerhetskopi og fortsatt bruker det samme passordet som du hadde da du tok sikkerhetskopien, vil det ikke be om passord. Men hvis du har endret det eller du gjenoppretter sikkerhetskopien på en ny enhet, vil den definitivt be om det, så det er viktig å oppbevar passordet trygt, som det er ikke mulig å se den hvor som helst eller endre den for en sikkerhetskopi.

Sikkerhetskopiering-knappen: Full sikkerhetskopiering og rask sikkerhetskopiering

Du kan bruke sikkerhetskopiknappen, som ligger i den venstre vertikale menyen for Mac og iPad eller i hovedmenyen i iPhone, for å lage en Full sikkerhetskopi, Rask backup eller en sikkerhetskopi til andre steder.

Konfigurering av Backup-knappen

iDoceos sikkerhetskopi
For å bruke det, er det første trinnet å konfigurere det Meny > Innstillinger > Sikkerhetskopiering og gjenoppretting > Manuell sikkerhetskopiering.

Her vil du velge standard backup-system (hvor du som standard vil lagre sikkerhetskopiene dine) og tilordne et passord for dem, akkurat som beskrevet tidligere i artikkelen.

For å velge en plassering som standard, klikk på den og merk av for alternativet "Standard sikkerhetskopieringssystem".
Du kan tilordne et hvilket som helst av skyalternativene eller WebDav som standard backupsystem. Det er ikke mulig å sette som standard backup-system alternativet "til andre steder" (frakoblet lagring), du må alltid velge hvor du vil lagre sikkerhetskopiene du lager med dette alternativet.

Alternativene som er tilgjengelige

iDoceos sikkerhetskopi
1
Full sikkerhetskopi: det er i utgangspunktet det samme som en manuell sikkerhetskopi, den vil lagre alt du har i iDoceo for øyeblikket.
2
Rask sikkerhetskopiering: Dette alternativet vil lage en mindre sikkerhetskopi, som vil inneholde alle dataene (klasser, elever, karakterbokdata, merknader, karaktertyper osv.) vil ikke inkludere noen ressurser (bilder, videoer, lyd, filer, URL-er).
3
Til andre steder: Siden det ikke er mulig å tilordne "Til andre steder" som standard lagringsplass for sikkerhetskopiering, lar dette alternativet lage en full sikkerhetskopiering til en frakoblet plassering ved hjelp av backup-knappen.
Du kan se hvilket alternativ som er valgt som standard backupsystem nederst på alternativene.

Hvor lang tid tar det å fullføre en sikkerhetskopi?

Dette avhenger av mengden data du har og internetthastigheten din. Men, det er ingen grunn til å vente til sikkerhetskopieringen er ferdig, kan du fortsette å jobbe med iDoceo så snart du starter den.

Sikkerhetskopieringen utføres i bakgrunnen, og når den er fullført, vil du se "Sikkerhetskopiering fullført" melding på skjermen. Hvis denne meldingen ikke vises, er ikke sikkerhetskopieringen utført.

Hvis du tar en sikkerhetskopi "til andre steder", avhenger det bare av mengden data, og på grunn av det blir den generelt fullført mye raskere.
Bilde

Bruker du BOX eller ownCloud?

Bilde
Bilde
BOX og ownCloud støtter begge WebDAV-protokollen og kan brukes som sikkerhetskopieringsmetode i iDoceo. Du vil finne her spesifikke instruksjoner.

Automatiske sikkerhetskopier

Alternativet for automatisk sikkerhetskopiering er kun tilgjengelig når du bruker ikke synkronisering mellom enheter til iDoceo. Så hvis du bruker synkronisering og vil fortsette å gjøre det, må du lage manuelle eller fullstendige sikkerhetskopier. Ikke deaktiver synkronisering for å gjøre automatiske sikkerhetskopier, med mindre du ikke vil bruke synkroniseringen lenger.

Når den er konfigurert, planlegges den automatiske sikkerhetskopieringen en gang hver 24. time, og den vil fungere som inkrementelle sikkerhetskopier, noe som betyr at du trenger dem alle (siden du begynte å gjøre automatiske sikkerhetskopier) for å kunne gjenopprette dataene dine.

Du kan konfigurere dem i Meny > Innstillinger > Gjenopprette fra sikkerhetskopi > Automatisk sikkerhetskopiering > velg hvor du vil lagre sikkerhetskopiene > Backup.
Du kan bare lagre automatiske sikkerhetskopier på skyalternativer eller WebDav. Derfor må du sørge for at enheten din har Internettilgang når neste inkrementelle sikkerhetskopiering er forfallen.

Gjenopprette informasjonen din: Slik gjenoppretter du en iDoceos sikkerhetskopi

sikkerhetskopier kan bare gjenopprettes fra iDoceo-appen, de er kryptert. Det er ingen annen måte å hente informasjonen på, bortsett fra fra iDoceos sikkerhetskopigjenopprettingsfunksjon.

I tilfelle du må gjenopprette informasjonen din, må du trykke på Hovedmeny > innstillinger > Sikkerhetskopiering og gjenoppretting > Gjennopprett backup og trykk nå på den valgte sikkerhetskopieringsmetoden (der du har sikkerhetskopifilen).

Du vil bli presentert med en liste over alle tilgjengelige sikkerhetskopier du har på det stedet. Velg sikkerhetskopien med datoen du vil gjenopprette og trykk på den.
Bilde

Vent noen sekunder mens sikkerhetskopien lastes ned. Det vil be om bekreftelse, bare fortsett å velge gjenopprett.

Den siste meldingen vil være at iDoceo må starte på nytt slik at endringene kan tre i kraft, bare velg OK og la iDoceo slå seg av av seg selv.

Når du åpner den igjen, vil dataene dine være tilbake på plass, du har gjenopprettet sikkerhetskopien.
Bilde
Gjenoppretting av en sikkerhetskopi vil SLETT dine nåværende data lagret i iDoceo, siden disse dataene vil bli erstattet med dataene til sikkerhetskopien. Denne operasjonen kan ikke angres.

Gjenoppretting av en sikkerhetskopi vil fungere selv om du sletter iDoceos app fra iPad eller Mac og installerer den på nytt fra App Store, så lenge du oppbevarer sikkerhetskopieringsfilen din.

iDoceo er på ingen måte relatert til Dropbox, Google Drive, OneDrive for business eller Box. Alle varemerker og registrerte varemerker tilhører deres respektive eiere.
For å gjenopprette en automatisk sikkerhetskopi, den fullstendige listen over inkrementelle sikkerhetskopier må være tilgjengelig for å gjenopprette alle dataene dine, betyr at alle må være på samme sted. Hvis du har dem på forskjellige steder, bør du overføre dem manuelt til et enkelt sted.